Restaurant golfbaan moet terras sluiten: 'Licht aan het eind van de tunnel is weg'
Restaurant golfbaan moet terras sluiten: 'Licht aan het eind van de tunnel is weg' Foto: NH Nieuws

Diepe teleurstelling bij eigenaren van Brasserie in ‘t Groen

Algemeen

HEILOO - Ze stonden te popelen om hun vaste bezoekers weer van een natje en een droogje te voorzien. Maar één telefoontje van de Veiligheidsregio maakte daar abrupt een einde aan. De eigenaren van Brasserie in ‘t Groen bij Golfclub Heiloo zijn diep teleurgesteld. “We zagen licht aan het einde van de tunnel, maar we zijn weer helemaal terug in het donker.” Het terras van de brasserie mag niet open, omdat het restaurant gezien wordt als sportkantine. Het is bij sport nog steeds niet toegestaan om publiek toe te laten. De brasserie ligt op het terrein van golfclub Heiloo en daardoor gelden er andere coronaregels dan bij commerciële horeca.

Eigenaar Sanna Tervoort en mede-eigenaar Hans Kok zijn zwaar teleurgesteld. Ze begrijpen niets van de redenering van de overheid. “Het is heel zwaar voor ons.” Even hebben de eigenaren overwogen om niet toch het terras open te gooien en een boete dan maar aan te vechten. “Maar zo zit ik niet in elkaar”, vertelt Kok. “Ik heb veel respect voor de overheid en de regels, maar ik mis nu echt maatwerk. Dit is gewoon niet uit te leggen.”

Burgemeester Hans Romeyn van Heiloo begrijpt de frustratie van de ondernemers, maar is gebonden aan de landelijke regels. “Ik heb de afgelopen weken mijn uiterste best gedaan binnen het Regionaal Beleidsteam om het terras bij de brasserie open te houden”, zo schrijft hij op de facebookpagina van Brasserie in ‘t Groen. “De minister beslist anders, en niet alleen voor onze brasserie, ook voor andere restaurants bij de golfbanen in Noord-Holland Noord.”

Inmiddels hebben de eigenaren van het restaurant al de Koninklijke Horeca Nederland en de Koninklijke Nederlandse Golffederatie aangeschreven, in de hoop dat een lobby in Den Haag nog soelaas kan bieden. “Waarom mag een restaurant aan het einde van de straat wel open en wij, omdat we bij een golfbaan liggen, niet? Dat is zo ontzettend krom”, aldus eigenaresse Tervoort. 

Lees verder bij onze mediapartner NH Nieuws.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant