Melanie van Hagen bij een wandcommode van Babywoods.
Melanie van Hagen bij een wandcommode van Babywoods. Foto: aangeleverd

Heilooër wandcommode schittert in Petit Chateau Meiland

Algemeen

HEILOO - Wie kent ze niet, Maxime en Montana Meiland. Ze werden bekend van Chateau Meiland en dat legt ze geen windeieren. Vanaf donderdag 6 mei presenteren de zussen op SBS6 het programma Petit Chateau. In dit programma restylen ze babykamers voor zwangere vrouwen. De Heilooër onderneming Babywoods schittert in de eerste aflevering met haar zelf ontworpen compacte opklapbare wandcommode.

Droomkamertjes als verrassing
Heel leuk is ook hun oog voor design. De zussen gaan in Petit Chateau langs bij jonge gezinnen die een baby verwachten. Deze gezinnen zijn door omstandigheden niet in staat de babykamer op tijd in te richten. De dames weten echter in een handomdraai de babykamer om te toveren tot een waar paleis. Ze laten dromen uitkomen door een ‘babychateau’ te creëren. In het eerste droomkamertje is de wandcommode medium gestyled. De keuze is op onze commode gevallen omdat deze erg compact is. De omgetoverde babykamer is klein en omdat de commode inklapbaar en compact is past het model precies in de inrichting. “De zussen benaderden Babywoods omdat wij een maatschappelijke bedrijfsvoering hebben en ze vonden het compacte ontwerp stijlvol en ideaal”, vertelt een trotse Melanie van Hagen.

De eerste wandcommodes zijn in Heiloo ontworpen en ontwikkeld
Melanie: “Babywoods is een echte Heiloose onderneming, gestart in het voorjaar van 2018. Wij ontwerpen slimme wandoplossingen zoals de 3 typen opklapbare wandcommodes en wandkasten voor in de kinder- en babykamer. Dit vanuit een duurzaam oogpunt. Wij kiezen voor de productie met name houtateliers met een maatschappelijke inslag. De eerste wandcommodes zijn ontwikkeld door het houtatelier van de GGZ in Heiloo. Naarmate de vraag steeg produceren meerdere sociale instellingen de kinderkamermeubels. Circulaire bedrijfsvoering staat voorop. Zo worden de commodes van duurzaam FSC-gekeurd hout gemaakt. Bij de productie wordt er slim met materialen omgesprongen. Het resthout wordt tot briketten geperst waardoor het als stookhout kan dienen. Ons huidige houtatelier verwarmen we op deze manier.”

Bekijk dus morgenavond de Heiloose wandcommode in de gestylede droomkamer in Petit Chateau op SBS6. Laat je inspireren voor je kleine babykamer.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant