Afbeelding

Livemuziek vanuit de tuin

Algemeen

Een jaar geleden bracht Peter Dekker een deel van zijn liedjesrepertoire ten gehore vanuit eigen voortuin; dit als pleister op de wond van de door Covid-19 afgelaste bloemendagen. En helaas, dit jaar weer geen bloemendagen door datzelfde hardnekkige virus. Dus besloot Peter, als ware het een traditie, de laatste zondag in april weer vijf korte sessies te spelen, vanuit diezelfde voortuin, dit keer samen met Gerard van der Schaaf op de toetsen, Henk Kerssens op accordeon en Hans de Goede op trompet.

Leek de setting vorig jaar meer unheimisch door het nog grotendeels onbekende en rondwarende virus, zo heerste dit keer toch misschien het gevoel dat er ook een positieve verandering aan zit te komen. Het publiek, zo’n 150 in totaal, van groot naar klein, (deels) gevaccineerd of nog in afwachting van een oproep, kreeg dit jaar natuurlijk het nostalgische nummer over de bloemendagen te horen en klapte op deze zonovergoten maar soms fris aanvoelende middag vol overgave mee met “Ga Met Me Mee”.
Dekker liet gelukkig niet na om te benadrukken dat er recentelijk een videoclip is verschenen bij zijn nummer “De Duinen”, met schitterende beelden van het duingebied waar hij al meer dan drie decennia lang met een vast groepje zijn zondagse hardloopronde afwerkt.

Laten we hopen dat volgend jaar Peter en zijn band de bloemendagen zelf weer extra in het zonnetje kunnen zetten. Dat ze weer creatief en energiek kunnen zijn zonder die vermaledijde anderhalve meter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief