In het Timmerproject leren kinderen hun talent ontdekken en ontwikkelen.
In het Timmerproject leren kinderen hun talent ontdekken en ontwikkelen. Foto: aangeleverd

Radboudschool in beweging voor Timmerproject Guatemala

Algemeen

HEILOO - Op vrijdag 23 april worden op veel scholen in Nederland de Koningsspelen 2021 gevierd. Tijdens de Koningsspelen staan sportieve activiteiten in een oranje tintje centraal. Ook op het Radboud Kindcentrum worden a.s. vrijdag de Koningsspelen gevierd, met daaraan gekoppeld een sponsoractie voor het Timmerproject in Guatemala.

Timmerproject
Juf Mariëtte heeft in 2005 een half jaar vrijwilligerswerk gedaan op een basisschool in Guatemala. Daar leerde zij de Nederlandse Suzan Eleveld kennen die vrijwillig als timmerdocent in Guatemala werkt. Het Timmerproject is opgericht vanuit het idee om kansarme kinderen te helpen en door hard werken en veel donaties is er inmiddels een echt lesprogramma, een vakopleiding en is het timmerproject vernieuwd. Doel van het project: leerlingen (jongens en meisjes) via figuurzagen, timmeren, schilderen, tekenen en meten hun talent te laten ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast leren de kinderen omgaan met anderen, zoals medeleerlingen en instructeurs van het project, waardoor hun sociale vaardigheden worden verbeterd. Op deze manier werken de kinderen aan zichzelf, waardoor ze uiteindelijk niet alleen aan hun eigen toekomst kunnen bouwen, maar ook aan die van hun familie en soms zelf hun dorp. Om het project goed draaiende te houden is het van groot belang dat Suzan in Guatemala kan blijven werken en budget heeft voor de aanschaf van benodigde materialen.

Filmpje en sponsoren
Speciaal voor de leerlingen van de Radboudschool maakte Suzan een filmpje, waarin de leerlingen niet alleen kennis maken met haar, maar ook een indruk krijgen van het Timmerproject, de kinderen en hun leefomgeving in Guatemala. Tijdens de Koningsspelen komen de leerlingen van de Radboudschool in beweging voor dit mooie project. Ze mogen kiezen: 20 minuten rennen of 20 minuten dansen. Natuurlijk hebben de leerlingen geprobeerd om zich te laten sponsoren voor hun sportieve inspanningen voor dit goede doel, zodat er een mooi bedrag kan worden ingezameld. Dat wordt vast een sportief feestje op de Radboudschool!

Voor meer informatie over het Timmerproject: www.timmerproject.nl of op Facebook TimmerprojectGuatemala

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant