Symbolische overdracht van de koffie door de president van de Lionsclub Alkmaar Phoenix (links) aan de voorzitter van de Voedselbank Alkmaar.
Symbolische overdracht van de koffie door de president van de Lionsclub Alkmaar Phoenix (links) aan de voorzitter van de Voedselbank Alkmaar. Foto: Kees Scharringa

Bijna 3.500 pakken koffie voor de Voedselbank!

Algemeen

HEILOO e.o. - Afgelopen maand december zamelde de Lionsclub Alkmaar Phoenix voor de zevende maal Douwe Egberts waardepunten in. En ditmaal met een record opbrengst! De 26 inzamelpunten in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Limmen, Akersloot en de Egmonden leverde bijna 1,7 miljoen waardepunten op. Dit aantal waardepunten werd door Douwe Egberts in maart verzilverd tegen 3.470 pakken Aroma Rood koffie (250 gram) voor de Voedselbank Alkmaar. Mede namens de Voedselbank willen wij dan ook alle medewerkende organisaties en bedrijven en vooral ook alle mensen die waardepunten hebben ingebracht , hartelijk danken.
In het verzorgingsgebied van de Uitkijkpost was Uw Slager in winkelcentrum ’t Loo in Heiloo het beste inzamelpunt. Hier werden maar liefst 154.000 waardepunten ingezameld, goed voor 317 pakken koffie. De top drie bestond verder uit de Vomar Voordeelmarkt in Heiloo en Drogisterij de Aker (‘winnaar van vorig jaar’) in Limmen, elk goed voor ongeveer 250 pakken koffie.

Sinds 2014 zijn in de regio Alkmaar ruim 9,2 miljoen waardepunten ingezameld, goed voor bijna 18.000 pakken koffie voor de Voedselbank. Het Noordwest Ziekenhuis het meest ‘productieve’ inzamelpunt geweest (bijna 1.400 pakken koffie). Door een verbouwing was dit inzamelpunt afgelopen jaar helaas niet beschikbaar. Twee andere inzamelpunten met meer dan 1.000 pakken koffie waren de al genoemde Uw Slager en de Vomar Voordeelmarkt in Heiloo.

Mede door de economische malaise door het Corona virus moeten steeds meer gezinnen een beroep doen op de Voedselbank. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt deze mensen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe een pak koffie bij. Dankzij de jaarlijkse inzamelingsactie van de Lionsclub zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat wordt enorm gewaardeerd.
De Douwe Egberts Waardepuntenactie wordt aan het eind van het jaar herhaald, dus gooi uw waardepunten niet weg. Geef ze een tweede leven door ze aan de Voedselbank te geven.

Lionsclub Alkmaar Phoenix houdt zich jaarrond ook bezig met het inzamelen van Oud en Vreemd geld voor de Stichting ‘Fight for Sight’. Deze stichting verzorgt oogoperaties in Derde Wereldlanden. Veel mensen hebben nog ergens oude of vreemde munten en bankbiljetten in een la liggen. U kunt ze kwijt in de inzamelzuil bij Albert Heijn in winkelcentrum ’t Loo in Heiloo.
Vorig jaar brachten dit ongeveer € 7.000 op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief