Afbeelding
Foto: aangeleverd

Concert en q&a Erwin Nijhoff in Victorie

Algemeen

Onder de titel Behind The Music zal zanger-gitarist Erwin Nyhoff, bekend van zijn band The Prodigal Sons, op 16 mei een interview met aansluitend een akoestisch concert geven in Podium Victorie. Samen met gastheer Martin Kuiper blikt de muzikant, die in 2011 bij het grote publiek doorbrak, terug op zijn carrière.

Band oprichten in een roerige tijd
1991 is het jaar waarin de VS aan Operation Desert Storm begint, in Los Angeles de Rodney King-rellen uitbreken, Freddie Mercury komt te overlijden en de Sovjet-Unie uiteenvalt. Nirvana speelt in Paradiso een legendarisch concert en Berlijn is de nieuwe hoofdstad van het herenigde Duitsland. We namen dit nieuws allemaal tot ons via krant, radio en tv. Je hoorde adverteerders nog niet over groene stroom, smartphones of het goedkoopste internet. Gordon, getooid met een enorme bos krullen, scoorde een nummer 1-hit met Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn. Het was eveneens het jaar waarin Erwin Nyhoff zijn band The Prodigal Sons oprichtte.

You Still Think en Pinkpop
In de relatief korte loopbaan van de band werd snel zaken gedaan. Debuutplaat Wine Of Life verscheen in 1993 en een jaar later mochten Nyhoff en zijn maten al het podium van Pinkpop beklimmen. Het nummer You Still Think werd een hit, met overigens een akkoordenschema waar de band Van Dik Hout met de single Alles of Niets ook gebruik van maakte in hetzelfde jaar. Dit werd toen direct scherp opgemerkt door de Heilooër kunstenaar Theo Leering, die samen met zijn dorpsgenoot en gitaarbouwer Frank de Haan de lokale band Bocht vormde. The Prodigal Sons waren het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette. In 1996 viel het doek en ging elk bandlid een eigen kant op.

Afwasser of krantenbezorger
Nyhoff maakte enorme indruk met zijn versie van Bruce Springsteens The River tijdens tijdens zijn auditie bij The Voice Of Holland in 2011. Uiteindelijk zou hij derde worden in de finale. Sindsdien reist de man met de markante stem langs de zalen in Nederland, om diverse pop- en rockklassiekers te spelen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zo nu en dan nam hij er een baantje bij, als afwasser of krantenbezorger. Niettemin is Nyhoff blijven geloven in de muziek. Onder reeds bekend voorbehoud komt hij er van alles over vertellen tijdens een interview op 16 mei in het Alkmaarse Victorie. Het publiek krijgt daarbij de gelegenheid om vragen te stellen en bovendien zijn er fragmenten waarin allerlei muzikale kopstukken aan het woord komen. Aansluitend zal de zanger-gitarist een intiem, akoestisch concert geven. Wie weet met nummers van Wine Of Life.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant