Afbeelding
Foto: Frank Disseldorp

Katalysatoren in trek bij rondtrekkende criminelen

Algemeen

HEILOO - De politie waarschuwt voor de diefstal van katalysatoren. Vanuit de gemeente Heiloo heeft de politie afgelopen weken een zestal aangiftes binnengekregen van auto-eigenaren die slachtoffer zijn geworden. Bent u ook slachtoffer geworden van katalysator diefstal? Meld dat dan en doe aangifte via www.politie.nl.

De katalysatoren worden, vaak ’s nachts, door een aantal personen onder geparkeerde auto’s uitgehaald. In katalysatoren zijn edelmetalen verwerkt, die vanwege de gestegen prijs, in trek zijn geraakt bij criminelen. Op de zwarte markt levert hen dit doorgaans zo’n 50 tot 100 euro op. Dit is in groot contrast met de kosten voor het herstel van de auto die vaak meer dan 2000 euro bedraagt.

De politie houdt geregeld katalysatordieven aan. Meestal gaat het om personen afkomstig uit Oost-Europa die in groepen door het hele land reizen om toe slaan. Ze verblijven vaak maar korte tijd in Nederland en trekken daarna door naar een volgend land of reizen terug naar het thuisland. Dit noemen wij Mobiel Banditisme.

Wat kunt u doen?
De politie werkt samen met verschillende organisaties om deze criminele bendes tegen te gaan, maar we hebben ook uw hulp nodig. Ziet u een verdachte situatie of een diefstal? Bel dan direct 112. Heeft u informatie over verblijfplaatsen van deze rondtrekkende criminelen of over hun activiteiten? Laat het ons weten via telefoonnummer 0900–8844.

Voor meer informatie over diefstal van katalysatoren zie bijgevoegde link

https://www.ad.nl/auto/brutale-bendes-roven-in-paar-minuten-je-katalysator-al-meer-dan-1400-gedupeerden~a1fe7d21/ 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant