Een overzicht van de planten in de BioBorder zon.
Een overzicht van de planten in de BioBorder zon. Foto: aangeleverd

De BioBorder: een aantrekkelijke groene tuin

Algemeen

HEILOO - Wat is een BioBorder? Stel je voor: je loopt een kwekerij binnen, ziet een prachtige plantenborder en zegt tegen de medewerker: ‘Doet u mij maar 9 m2 van die border, en dan voor een schaduwrijke tuin’. Je krijgt een kant-en-klaar plantenpakket mee, met een plattegrondje en een eenvoudige handleiding waarmee je de plantjes zo in je tuin zet.

Het mooie is dat de beplanting van deze border onderhoudsarm is en bijna jaarrond aantrekkelijk! En met deze border helpt u ook de wilde bijen, vlinders en vogels. De BioBorder biedt een oplossing voor mensen die niet zo veel tijd hebben om te tuinieren. Of er misschien nog niet zoveel verstand van hebben, maar die wel graag een aantrekkelijke groene tuin willen.

De planten die voor de BioBorders geselecteerd zijn, blijven lange tijd aantrekkelijk om te zien. Zij kunnen tegen droogte en zijn tegelijkertijd bestand tegen veel regen: een klimaatbestendige border dus.

U kunt kiezen uit vier verschillende afmetingen (van tiny tot large) en uit een zon- of schaduwvariant. Daarmee past de BioBorder in bijna elke tuin. De aanleg is simpel. Met het meegeleverde plattegrondje zet u de planten zo in uw tuin.

De planten worden op een duurzame manier gekweekt bij Maatwerk Kwekerij in Heiloo. De kwekerij is onderdeel van GGZ Noord-Holland Noord. Deelnemers met een psychiatrische achtergrond kunnen hier het agrarische vak leren. De BioBorder is als totaalpakket te bestellen via www.bioborders.nl Binnen een straal van 20 km van de kwekerij (De Bullaan 2 Heiloo) kunnen de borders ook bezorgd worden.

BioBorder© is een merk van De Groene Reiger. De BioBorders© zijn ontworpen door tuin- en landschapsarchitect Arjan Boekel.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant