Afbeelding
Foto: aangeleverd

Herinrichting verkeersader Vennewatersweg

Algemeen

HEILOO - De Vennewatersweg in Heiloo wordt opnieuw ingericht om het verkeer beter en veiliger te verwerken. Wethouder Rob Opdam: “De Vennewatersweg is een belangrijke verkeersader in Heiloo. Met deze herinrichting houden we Heiloo goed bereikbaar, ook in de toekomst.” Sinds 1 januari 2021 werkt de gemeente samen met aannemer Van Gelder aan de herinrichting. Van Gelder is geselecteerd na een aanbestedingsprocedure.

Toename verkeer
In Heiloo vinden de komende jaren meerdere ontwikkelingen plaats die ervoor zorgen dat het drukker wordt op de wegen in en rondom Heiloo. Denk aan de nieuwbouw in de wijken Zuiderloo en Zandzoom, de uitbreiding van het Heilooër deel van bedrijventerrein Boekelermeer en de aansluiting op de A9. Juist daarom is het van belang om de Vennewatersweg niet alleen zo in te richten dat gemotoriseerd verkeer beter kan doorrijden, maar ook langzaam verkeer veiliger de weg kan oversteken.

Bestemmingsplan Vennewatersweg
Op maandag 29 maart is het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. Eerder dit jaar stemden het college van B&W en de commissie Openbare Ruimte al in met het bestemmingsplan voor de herinrichting van de Vennewatersweg. De inzagetermijn voor indienen van beroepen op het bestemmingsplan loopt van half april tot en met eind mei 2021.

Van Gelder
Dit betekent dat er gestart kan worden met de voorbereidende werkzaamheden. Dit doet de gemeente samen met Van Gelder, een aannemer gespecialiseerd in het duurzaam aanleggen van toekomstbestendige infrastructuur. Zij zijn na een aanbestedingsprocedure eind vorig jaar geselecteerd voor dit project. Theo te Beest, directeur regio noord van Van Gelder: “Wij zijn enorm blij met deze opdracht omdat het een voorbeeld is van een intensieve samenwerking waarin we toekomstgericht werken aan een veilige verbinding op de meest duurzame manier.”

Bouwteam
Van Gelder werkt met de gemeente Heiloo samen in een bouwteam. De kennis van beide partijen wordt daarin samengebracht. Deze projectaanpak zorgt ervoor dat het werk gemakkelijker, goedkoper en met hogere kwaliteit wordt gerealiseerd.

In april of mei 2021 is er meer zicht op de planning van de uit te voeren werkzaamheden.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant