Forensisch onderzoek destijds in Egmond aan Zee - Sjef Kenniphaas
Forensisch onderzoek destijds in Egmond aan Zee - Sjef Kenniphaas

Hoe drie toeristen bijna werden doodgeschopt in Egmond aan Zee

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Wat voor drie Duitsers een gezellige mini-vakantie aan de kust had moeten zijn, eindigde in een drama. Sinds ze na een stapavond in mei 2017 door meerdere jongemannen belaagd werden, kampen ze met blijvend hersenletsel en zijn arbeidsongeschikt. De drie verdachten uit Egmond en Alkmaar hoorden vandaag tot 10 maanden cel tegen zich eisen. Ooit waren ze dikke vrienden, maar nu wijzen ze voor schuld naar elkaar. Een reconstructie van een geruchtmakende geweldsexplosie in een dorp. 

In de nacht van 5 op 6 mei worden de drie Duitsers ter hoogte van het vuurtorenplein in Egmond aan Zee aangevallen. Ze worden neergeslagen en daarna, liggend op de grond, geschopt. Twee van hen hebben schedel- en kaakbreuken en raken bewusteloos. De derde komt er met verwondingen aan zijn gezicht vanaf, en belt met de alarmcentrale.

In het ziekenhuis worden de twee zwaargewonden met spoed aan hun hoofd geopereerd. Volgens artsen is er sprake van ernstige schedelbreuken en bloed in de hersenen, en was het voor een van hen kantje boord: als hij een uur later was geholpen, had hij het niet overleefd. 

Ze zijn maanden bezig met revalideren. Twee van hen houden er blijvend letsel aan over: doofheid, oorsuizen, nooit meer ruiken en epilepsie als gevolg van de hersenkneuzing. Eén van hen is arbeidsongeschikt verklaard. De Duitsers waren vandaag niet aanwezig in de rechtszaal. Wel las de rechter een samenvatting van hun schriftelijke slachtofferverklaringen voor.

Lees verder bij onze mediapartner NH Nieuws

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant