Het volledig coronaproof gemaakte 't Gymlokaal hoopt u snel weer te mogen verwelkomen.
Het volledig coronaproof gemaakte 't Gymlokaal hoopt u snel weer te mogen verwelkomen. Foto: aangeleverd

’t Gymlokaal Heiloo motiveert, ook in coronatijd

Algemeen Bedrijf Belicht

’t Gymlokaal Heiloo
Heerenweg 148
1851KW Heiloo
072-7370396
info@gymlokaalheiloo.nl
www.gymlokaalheiloo.nl
YouTube gymlokaal heiloo trainingen
FB/Insta: gymlokaalheiloo

Op 16 maart moesten alle fitnesscentra noodgedwongen hun deuren sluiten, zo ook ’t Gymlokaal aan de Heerenweg in Heiloo. Fitnessondernemer Rick Sombroek liet zich niet uit het veld slaan: “Alles wat wel kan doen we.”

‘t Gymlokaal werd volledig coronaproof gemaakt door schermen te plaatsen en luchtreinigers van de allerbeste kwaliteit te gebruiken: ze filteren 96% van de aerosolen. “Ook na corona zijn dit fantastische apparaten voor bijvoorbeeld mensen die astmatisch zijn”, aldus Rick.

Online trainingen
Sporters bleven gemotiveerd en sportten door met de video’s die manager Patricia en haar collega’s op het YouTube-kanaal ‘gymlokaal heiloo trainingen’ plaatsten. Bij ’t Gymlokaal krijgen alle sporters een eigen coach waarmee je via de ‘My Wellness app’ 24 uur per dag contact kan houden. Deze app werd in coronatijd gebruikt om de sporters te motiveren en er werden doelgerichte trainingsschema’s voor thuis op geplaatst.

Samenwerken
Ook de personal training ging door (1-op-1 training) en er werd gesport met een klein groepje van maximaal vijf personen op het terrein van Bowling Heiloo, waarmee al snel een mooie samenwerking ontstond.

Samenwerken met locals is een belangrijk speerpunt voor ’t Gymlokaal in deze lastige tijd. Op 1 juli mocht ’t Gymlokaal weer open. De horeca bleef dicht en in aanloop naar de feestdagen liet Rick de kerstmenu’s van de omliggende horecagelegenheden draaien op de flatscreen die aan de muur hangt. Ook verzon hij de befaamde ‘kerstboomactie’: een kerstboom vol met prijzen van ondernemers uit het Stationscentrum. Iedere keer als je kwam sporten kreeg je een lot waarbij je kans maakte op een van deze prijzen.

Trouwe sporters tegemoetkomen
Helaas, op 14 december moest ’t Gymlokaal weer dicht. Rick besloot hij zijn sporters financieel tegemoet te komen: hij bood de sporters de mogelijkheid om hun abonnement te bevriezen. “Wij zijn heel kleinschalig en zeer gehecht aan onze trouwe sporters, daarom doen wij dit”, aldus Patricia.

Ondertussen volgen alle trainers van het 6-koppige team een opleiding tot voedingsconsulent om de sporters straks nog beter te kunnen begeleiden. “We willen niet stilzitten”, glimlacht Patricia. Ondernemer Rick is ondertussen bezig met het maken van plannen voor ‘als het weer mag’: “Het is fijn om met dit soort dingen bezig te zijn in deze moeilijke tijd”, aldus Rick.

Nu ook persoonlijke begeleiding voor niet-leden
Ondertussen kunt u nog steeds deelnemen aan de circuittraining op het terrein van Bowling Heiloo of werken aan uw gezondheid met een personal trainer (wel even van tevoren reserveren via 072-7370396 of info@gymlokaalheiloo.nl

“Wij nodigen iedereen van harte uit om mee te doen, niet-leden kunnen zich opgeven voor personal training”, aldus Patricia. Ook biedt ’t Gymlokaal een startpakket aan met 50% korting voor als ’t Gymlokaal weer open mag, uiteraard betaalt u pas als het fitnesscentrum zijn deuren weer opent.

Nieuwe coaches gezocht
Omdat het team van ’t Gymlokaal voorziet dat het stormloopt zodra zij weer opengaan, zijn zij op zoek naar nieuwe gecertificeerde coaches. Wil jij deel uitmaken van het leuke team? Stuur dan een mail met je cv en motivatie.

Tekst: Margreeth Anema

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant