Emma reikt de bokaal uit aan winnares Bobbie onder toezicht van Hanny Kaan, voorzitster van de jury.
Emma reikt de bokaal uit aan winnares Bobbie onder toezicht van Hanny Kaan, voorzitster van de jury. Foto: aangeleverd

Bobbie voorleeskampioen van Heiloo 2021

17 feb, 14:30 Algemeen

HEILOO - Bobbie Kleverlaan van de Willibrordschool is de nieuwe voorleeskampioen van Heiloo. Ze koos ervoor om een passage uit het boek ‘De Heksen’ van Roald Dahl voor te lezen. De jury werd op een prettige wijze meegevoerd in het verhaal. “Fijn om naar te luisteren”, aldus Hanny Kaan, voorzitster van de driekoppige jury.

Anders dan normaal
Waar de voorleeskampioenen normaal voorlezen in bibliotheek Heiloo met hun ouders, opa’s, oma’s, broers, zusjes en klasgenoten als publiek, werden zij nu uitgenodigd een video van zichzelf te maken. De jury, bestaande uit voorzitster Hanny Kaan, Jeanette Braam, directeur van de bibliotheek en Margreeth Anema, razende reporter bij de Uitkijkpost, beoordeelden de inzendingen en de volgende dag werd Bobbie verrast op school. Emma Taylor, de voorleeskampioene van 2020, kwam de bokaal persoonlijk overhandigen.

Plezier in voorlezen
Tijdens de jurering beet de video van Feline van basisschool De Duif het spits af. Zij las voor uit ‘De Reuzenperzik’ van Roald Dahl. Ondanks de achtergrondgeluiden op de video bleef Feline onverstoorbaar doorlezen. De jury was hier erg over te spreken. Daarna was Nine van basisschool De Springschans aan de beurt. De emotie in de passage uit het boek ‘Pol en de kans van zijn leven’ bracht zij heel goed over. “Heel knap gedaan”, aldus jurylid Margreeth. Vervolgens las Saartje van de Radboudschool voor uit het boek ‘Lotte en Roos, de meisjes tegen de jongens’. “Zij heeft veel plezier in voorlezen, dat is overduidelijk”, aldus Jeanette Braam.

Op de valreep
Maartje van de Benedictusschool stuurde haar video op de valreep in omdat ze de week ervoor ziek was. Fier rechtopstaand las zij voor uit ‘Het dagboek van een muts’. In dit boek staan veel Engelse afkortingen maar voor Maartje was dit geen probleem. Ze deed het ontzettend goed. Huub, de enige jongen, las voor uit ‘De geheime test’. Als afsluiting promootte hij het boek: “Als je meer over mijn boek wilt weten dan moet je het zelf lezen”, aldus de zelfverzekerde voorleeskampioen van de Meander.

De hilarische kat van Livia
Als laatste was het de beurt aan Livia van basisschool Elckerlyc. Heel ontspannen las zij voor in haar onesie op de bank. “Duidelijk met een goede intonatie”, aldus jurylid Margreeth. Tot grote hilariteit van de jury blijkt Livia’s kat de voorleeswedstrijden ook interessant te vinden. Hij duikt vol en nieuwsgierig het beeld in en Livia is even niet te zien. Gelukkig is ze wel te horen want net als alle andere voorleeskampioenen deed zij het ontzettend goed.

Tekst: Margreeth Anema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief