Afbeelding
Foto: Archief Uitkijkpost

Informatie op Instagram leidt naar wegpiraten

Politie Heiloo

HEILOO - Naar aanleiding van een groot aantal filmjes op Instagram en TikTok hebben twee mannen proces-verbaal gekregen. Een van hen moest zijn rijbewijs inleveren. De verdachten zijn een 18-jarige man uit Den Oever en een 20-jarige inwoner van Heiloo.

Recent kreeg de politie een Instagramfimpje doorgemaild waarop opnames waren te zien vanuit de cabine van een auto die op dat moment op de A9 ter hoogte van Heemskerk reed. De bestuurder filmde de kilometerteller die op 220 km stond. Toen de politie verder ging zoeken op internet werd een veertigtal filmpjes op Instagram en TikTok gevonden met allerlei onbehoorlijk en verkeersgevaarlijk gedrag. Zo werd binnen de bebouwde kom van Alkmaar een snelheid gehaald van 190 km per uur en op een nog onbekende weg een snelheid van 265 km per uur.

De filmpjes leidden naar twee verdachten die op het politiebureau werden uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.Van de verdachte uit Heiloo werd het rijbewijs ingevorderd door de politie. Hij bleek beginnend bestuurder te zijn. Hij had nog geen jaar een rijbewijs.

Bron: Politie

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant