Kinderen op De Duif bijten door de ‘zure’ appel heen
<p>Alvast lekker lezen in het boek van Woeste Willem bij de noodopvang op kindcentrum De Duif.</p>

Alvast lekker lezen in het boek van Woeste Willem bij de noodopvang op kindcentrum De Duif.

(Foto: aangeleverd)

Kinderen op De Duif bijten door de ‘zure’ appel heen

HEILOO - Het was een enorme teleurstelling voor leerlingen en ouders toen de gehoopte opening van de basisscholen werd uitgesteld. Hoewel de lockdown grote impact heeft, werken leerlingen, ouders en team op De Duif goed samen om door de ‘zure’ appel heen te bijten. 

Er gebeurt veel op kindcentrum De Duif, meldt directeur Annemiek van de Vliet: “We merken een groot verschil met de eerste lockdown. Inmiddels zijn de leerlingen gewend aan online werken. Wij schakelen over van vooraf opgenomen instructies naar meer live-instructie. Op verschillende momenten op de dag krijgen de kinderen met de hele groep tegelijk les via Meet. Na de gezamenlijke instructie gaan kinderen thuis aan het werk, of krijgen kleine groepjes kinderen uitgebreidere online-instructies. Zo benaderen we zoveel mogelijk de echte schooldag.” 

Annemiek vervolgt: “Het team van De Duif zoekt naar mogelijkheden om het onderwijs te blijven verbeteren en zoveel mogelijk bij ouders uit handen te nemen. Dat is onder andere zichtbaar in de druk bezochte noodopvang. Onze plannen gaan met wat kleine aanpassingen en wat flexibiliteit thuis zoveel mogelijk door. Binnenkort vinden de adviesgesprekken plaats en krijgen de kinderen hun rapport mee.” De Duif houdt zoveel mogelijk contact met de leerlingen. Woensdag kregen alle kinderen een pakketje mee met nieuwe leermiddelen en materialen voor thuis, en een lekker appeltje erbij. Alle kleuters ontvingen een voorleespakket met daarin het prentenboek van “Woeste Willem” zodat ouders thuis kunnen voorlezen. “Met de flexibiliteit van leerlingen en ouders bijten we op De Duif samen door de zure appel heen.”

Meer berichten