Lees mee tijdens De Nationale Voorleesdagen 2021
<p>Het boek &#39;Coco kan het!&#39; staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. </p>

Het boek 'Coco kan het!' staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.

(Foto: aangeleverd)

Lees mee tijdens De Nationale Voorleesdagen 2021

HEILOO - Speciaal voor kinderen (0-6) en hun ouders, verzorgers en opvang, verzorgt Bibliotheek Heiloo diverse leuke (voorlees-)activiteiten, die het belang van voorlezen centraal stellen. Tien dagen lang, van 20 t/m 30 januari, staat het boek Coco kan het! centraal.

Peuters en kleuters kunnen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Hoewel De Nationale Voorleesdagen dit jaar anders zullen verlopen, gaan wij er een fantastisch voorleesfeest van maken.

*         Woensdag 20 januari 2021 worden De Nationale Voorleesdagen geopend door H.K.H. Prinses Laurentien, op televisie in het programma Zin in Zappelin. Dat wordt om 7.05 en om 12.00 uur uitgezonden op NPO 3.

*         Maar nog leuker is het om live mee te kijken met het voorlezen in Bibliotheek Heiloo! Woensdag 20 januari om 10.00 uur kunnen de kleuters genieten van Coco. En donderdag 21 januari om 10.30 uur wordt Coco kan het! live voorgelezen, speciaal voor alle peuters thuis of op het kinderdagverblijf in Heiloo. Klik daarvoor op de link die je vindt op onze website.

•         Oefen alvast het vrolijke liedje 'Coco kan het!' speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten en wordt gezongen door Gerson Main.

Het is nu te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube Music.

•         Loop tijdens de Voorleesdagen langs de jeugdafdeling van de bibliotheek, en zie daar de vertelplaten van Coco voor het raam staan. Je kunt zo het verhaal van Coco samen nog eens navertellen. Herhaling is altijd fijn!

•         Vraag via www.bibliotheekheiloo.nl een Voorlees-verrassingstas aan. Vermeld leeftijd en eventuele bijzonderheden, dan stellen we een leuk verrassingspakket samen. We bellen vervolgens om een afspraak te maken om de Voorleestas op te halen.

•         Voor kinderen van 0-6 die nog geen lid zijn van de bibliotheek, is het inschrijven tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis! En zij krijgen het vingerpoppetje van Coco erbij cadeau. De bibliotheek neemt contact met je op om te zorgen dat het vingerpoppetje bij je terechtkomt.

*         Ouders die in deze periode ook lid worden, ontvangen 25% korting op een Lekker Lezen of Eindeloos Genieten abonnement. Dit gaat telefonisch via 072-5330670.

Bekijk de abonnementen op https://www.bibliotheekheiloo.nl/lid-worden/abonnementen

Prentenboek van het jaar: Coco kan het!

Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Meer berichten