Jonge freerunners uit Heiloo eigen baas


Jonge freerunners uit Heiloo eigen baas

HEILOO - U kunt ze overal in en rondom Heiloo tegenkomen, freerunners Kevin Mayer (17) en Luc Baltus(18). Freerunning is al jaren een passie van deze twee jonge ondernemers. 

Geloof het of niet, maar deze jongemannen hebben al een eigen bedrijf (UrbanTrickz) en willen iedereen enthousiast krijgen voor deze urban sport, een hippe sport voor jongens en meisjes! “Freerunnen is sporten en denken binnen je eigen grenzen en buiten je comfortzone. Door te blijven trainen verleg je je comfortzone en word je een betere freerunner”, aldus Luc.

Freerunning, wat is dat eigenlijk?
Freerunning is een binnen- en buitensport waarbij renners zich sierlijk door een omgeving bewegen door gebruik te maken van wat deze omgeving hem of haar aan obstakels geeft. Die obstakels zijn eigenlijk vooral een inspiratiebron voor deze acrobaten. Alleen al een stoeprand of een grasveldje geven mogelijkheden om salto’s en andere tricks te oefenen en je eigen freerunstyle te ontwikkelen. De sport is totaal niet competitief, al worden er op hoog niveau wel wedstrijden georganiseerd. De basis is vooral veel plezier maken, elkaar motiveren en elkaar en de omgeving respecteren. “We delen onze beste moves met andere freerunners via met name Instagram. Zo leren we van gasten uit de hele wereld”, aldus Kevin.

In de Uitkijkpost van woensdag 20 januari lees je meer over deze ondernemende en sportieve jongens. Of kijk voor meer informatie op www.urbantrickz.nl

Tekst: Pauline de Vries

Meer berichten