Sloop van Egmondse sporthal nadert: “Straks kun je alleen nog voetballen”
<p>Sloop van Egmondse sporthal nadert: &quot;Straks kun je alleen nog voetballen&quot;</p>

Sloop van Egmondse sporthal nadert: "Straks kun je alleen nog voetballen"

(Foto: NH Nieuws)

Sloop van Egmondse sporthal nadert: “Straks kun je alleen nog voetballen”

EGMOND AAN ZEE - Tegenstanders hebben er lang voor gestreden, maar de sloop van sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee komt nu toch echt in zicht. Dinsdag bespreekt de gemeenteraad van Bergen het bestemmingsplan voor de bouw van een nieuwe sporthal. Een sporthal waarmee het verenigingsleven er volgens critici bekaaid vanaf komt. 

Het plan voor de bouw van een nieuwe sporthal ligt er al jaren. En eigenlijk had de energieneutrale sporthal met een parkeergarage en 34 woningen er al lang moeten staan. De Raad van State zette in verband met de stikstofproblematiek echter een streep door het plan.

Volgens wethouder Klaas Valkering is dat probleem nu getackeld. Er is een methode gebruikt die de Raad van State bij andere bouwplannen in het land al heeft getoetst en goedgekeurd. “Als jurist hou ik altijd een slag om de arm maar ik ga ervan uit dat we kunnen bouwen”, aldus wethouder Valkering.

Het gerepareerde bestemmingsplan wordt dinsdag met de gemeenteraad besproken. En dat komt voor tegenstanders als een verrassing. “We zijn verbaasd”, vertelt Rita Koppedraaijer van het actiecomité sporthal De Watertoren. “Het is precies hetzelfde plan dat er al lag. Ze hebben niks met de input van bewoners gedaan.”

Lees verder bij onze mediapartner NH Nieuws.

Meer berichten