Renovatie Het Baafje gestart
<p>Wethouder Rob Opdam en Teun van Etten.</p>

Wethouder Rob Opdam en Teun van Etten.

(Foto: Margreeth Anema)

Renovatie Het Baafje gestart

HEILOO - “Donderdag 7 januari is een heugelijke dag voor Heiloo”, aldus wethouder Rob Opdam. Er werd namelijk gestart met de renovatie van zwembad Het Baafje. De wethouder sloopte hoogstpersoonlijk het eerste muurtje voordat de mannen van K. de Wit Sloopwerken het van hem overnamen. Het hele project wordt overigens gecoördineerd door Kops Aannemers. Eigenaar Patrick Kops legt uit dat de renovatie nog niet zo’n makkelijke klus is: omdat het gebouw niet verwarmd is vereist de bouw een speciale aanpak. 

Teun van Etten, directeur van Heiloo Actief, loopt enthousiast in het rond en wijst aan wat er precies gaat gebeuren. Opvallend zijn de twee terrassen bij het grote horecagedeelte: één binnen en één buiten het hek voor passanten. De kleedkamers en douches worden daarvoor compacter gemaakt, die stammen nog uit de tijd dat er meer dan 100.000 mensen per jaar naar Het Baafje kwamen. Na het seizoen zullen het leidingwerk en de zwemwaterbehandeling worden aangepakt.

“We streven ernaar om voor de seizoensopening op 1 mei klaar te zijn”, glimlacht Van Etten. Dan kunnen de gemiddeld 55.000 zwemliefhebbers weer volop genieten van een eigentijds en modern zwembad mét een prachtig horecagedeelte voor een eurootje meer dan in 2020. “Het wordt trouwens een feestelijk seizoen want zwembad Het Baafje bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden”, zo vult hij aan.

Voor wethouder Rob Opdam is zwembad Het Baafje een rode draad in zijn leven: “Vroeger raceten mijn vrienden en ik gelijk uit school naar Het Baafje waar we ons op het grote veld verschansten. Zwemmen was trouwens bijzaak”, glimlacht de wethouder. Later kocht hij met zijn gezin een gezinsabonnement en tegenwoordig heeft hij een 12-badenkaart om tussen de bedrijven door even lekker te kunnen plonzen.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten