Heilooër Harmonieorkest Caecilia ontvangt Opkikker van XopX
<p>Samen met de Ashton Brothers verzorgde Caecilia drie keer een spectaculair concert in een uitverkochte Cultuurkoepel.&nbsp;</p>

Samen met de Ashton Brothers verzorgde Caecilia drie keer een spectaculair concert in een uitverkochte Cultuurkoepel. 

(Foto: Susanne Oudejans)

Heilooër Harmonieorkest Caecilia ontvangt Opkikker van XopX

HEILOO - Kringloopwinkel XopX geeft elke week een opkikker van € 250 aan een vereniging of stichting.

De opkikkers van de maand december zijn gegeven aan: R.O.C. Sport Amsterdam, Stichting Running Blind in Alkmaar, Timeless Vocaal popkoor, Zonnebloem in Limmen. Ook Heilooër Harmonieorkest Caecilia in Heiloo ontving een van de opkikkers.

Caecilia bestaat inmiddels 95 jaar en is 2020 dan ook spectaculair gestart met drie uitverkochte voorstellingen in de Cultuurkoepel samen met de Ashton Brothers. Er waren plannen om dit jubileumjaar voort te zetten met een aantal concerten, maar helaas stak Covid-19 daar een stokje voor. De meeste inkomsten komen toch door concerten en dit is helaas stilgevallen. De vereniging is in tussentijd niet stil blijven zitten, door online met elkaar in gesprek te raken of een online lezing van de Belgische componist Jan van der Roost bij te wonen. Er werd creatief gezocht naar repetitielocaties en zo vond de laatste repetitie voor de zomer plaats in een mooie tuin van familie van een van de leden. Ondertussen gaat het plannen maken voor 2021 door, ook al zal het jaar helaas niet geopend kunnen worden met een nieuwjaarsconcert. De opkikker van XopX komt zeker van pas om weer een mooi concert neer te kunnen zetten zodra dit weer veilig kan.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in onze kringloopwinkel XopX, Rijksweg 127, Limmen. Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur, tel. 072-5325962. Let op: in verband met de huidige coronamaatregelen is ook XopX momenteel gesloten.

Meer berichten