Veel knallen, minder branden deze jaarwisseling in de regio
Foto: Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Veel knallen, minder branden deze jaarwisseling in de regio

REGIO - Ook al gold er een vuurwerkverbod, deze Oud en Nieuw werd er nog flink geknald. Ondanks dat feit kregen de ambulance- en brandweerhulpverleners van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord minder meldingen dan bij de vorige jaarwisseling. 

In het gebied van Veiligheidregio Noord-Holland Noord waren dit jaar opvallend minder branden: 36, vorige jaarwisseling waren dat er 99. Hulpverleners van brandweer en ambulance maakten deze jaarwisseling geen melding van agressie die direct tegen hen was gericht. De brandweer- en ambulancehulpverleners kregen in totaal 190 incidenten te verwerken, in de tijd tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari. Tijdens de vorige jaarwisseling ging het om 269 incidenten. 

Emile Roemer, naast waarnemend burgemeester van Alkmaar ook voorzitter van de veiligheidsregio, spreekt zijn dank uit aan alle hulpverleners, gemeenten en andere betrokkenen die hebben bijgedragen aan het veilig verloop van de jaarwisseling. Hij is vooral trots dat – op een kleine groep na – mensen zich in deze moeilijke periode aan de afspraken hebben gehouden, om in deze fase van de pandemie de zorg niet nog verder te belasten. 

Totaal aantal incidenten (ambulance plus brandweer) per gemeente binnen Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari.

Aantal incidenten per gemeente:

Alkmaar, 38
Langedijk, 21
Medemblik, 18
Den Helder, 16
Hollands Kroon, 15
Hoorn, 15
Bergen (NH), 14
Heiloo, 8
Heerhugowaard, 7
Schagen, 7
Stede Broec,7
Drechterland, 6
Enkhuizen, 6
Castricum, 5
Koggenland, 3
Texel, 3
Opmeer, 1

Meer berichten