Laurens en Sam rennen 45 kilometer voor kankeronderzoek - Floris van der Woude / NH Nieuws
Laurens en Sam rennen 45 kilometer voor kankeronderzoek - Floris van der Woude / NH Nieuws

Geen kerstontbijt, wel kilometers vreten voor Laurens uit Heiloo: “Heel eind lopen”

Algemeen

HEILOO- Maar liefst 45 kilometer hardlopen op eerste kerstdag, van Opmeer naar Amsterdam. Sam van Dalen en Laurens Jansz doen het. Allemaal om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker. Het streefbedrag van 50.000 euro is ondertussen al gehaald, zonder nog maar een meter te hebben gelopen. “Dat is echt geweldig. Het kan nu alleen maar meer worden”, vertelt Sam aan NH Nieuws.   

Het is geen toeval dat het tweetal morgen een marathon rent: “Dan is het precies een jaar geleden dat Lucas Rive op eerste kerstdag vorig jaar overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker”, vertelt Sam. Lucas Rive, sterrenchef uit Hoorn, is de vader van Sam’s collega en vriend Joep. “Iedereen heeft helden en voor mij was Lucas Rive dat.”

Sam loopt morgen samen met zijn collega Laurens Jansz. “We hebben aan het begin van het jaar samen een halve marathon gelopen. Toen kwam Sam met het idee om een hele marathon te lopen. Eerst dacht ik dat het te hoog gegrepen zou zijn maar toen hij vertelde dat het voor een goed doel is besloot ik er voor te gaan”, vertelt Laurens aan NH Nieuws. 

Lees verder bij onze mediapartner NH Nieuws.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant