Zwembad Het Baafje Heiloo start zwemseizoen 2021 ‘in een nieuw jasje’.
Zwembad Het Baafje Heiloo start zwemseizoen 2021 ‘in een nieuw jasje’. Foto: Zwembad Het Baafje

Zwembad Het Baafje Heiloo start zwemseizoen 2021 ‘in een nieuw jasje’

Algemeen

HEILOO - Veel inwoners van Heiloo en omgeving weten het. Dit jaar bestaat zwembad Het Baafje aan De Omloop 11 in Heiloo vijftig jaar. Door de coronamaatregelen konden de geplande feestelijke en sportieve jubileumactiviteiten niet doorgaan. Het zwemseizoen 2021 staat daarom alsnog in het teken van het jubileum. En al vanaf de start van het nieuwe zwemseizoen, gepland op 1 mei. Deze week heeft het college besloten dat het zwembad dan bovendien opent in een nieuw jasje. De uitvoering van de renovatie start in januari. 

Eind 2019 heeft de gemeenteraad besloten akkoord te gaan met een renovatie van Het Baafje en de bekostiging daarvan uit het meerjaren onderhoudsplan. Behalve de vernieuwing van de entree, douche- en kleedruimtes, de overkapping daarvan en een vernieuwde horecaruimte (met toevoeging van een afhaal/uitgiftepunt en buitenterrasje voor passanten, beide afgerond in 2022) worden ook het leidingwerk en de zwemwaterbehandeling aangepakt. Deze worden aangepakt na het zwemseizoen. Door herindeling van de entree met kassaruimte, kantoor en kleedruimtes, ontstaat één centraal gebouw met daarin die functies. De gemeente is verantwoordelijk voor het groot onderhoud van Het Baafje. De exploitant ‘Heiloo Actief’ (nieuwe naam van Sport Servicepunt Langedijk) voert het dagelijks onderhoud uit en is verantwoordelijk voor de horeca-afbouw (afhaal/uitgiftepunt en buitenterrasje). De renovatie leidt tot een aanzienlijke verbetering van de voorzieningen, een eigentijdse uitstraling en een efficiëntere bedrijfsvoering. Na voltooiing van het groot onderhoud kunnen de gemiddeld 55.000 bezoekers per jaar weer volop genieten van het mooie openluchtzwembad.

Komende periode en daarna

Komende periode werken de gemeente en Heiloo Actief’ de plannen en de afspraken voor de werkzaamheden definitief uit, om daar vervolgens in januari mee te beginnen. Voor meer informatie over de renovatie kunt u binnenkort terecht op www.heiloo.nl. Voor vragen over het jubileum kunt u terecht bij Het Baafje via Facebook of info@zwembadhetbaafje.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant