Kerstspel Paulusschool
Kerstspel Paulusschool Foto: aangeleverd

Basisscholen vervroegen Kerstviering

Kerst in Heiloo

HEILOO - Toen op maandagavond 14 december de boodschap kwam dat het onderwijs met ingang van woensdag 16 december gesloten zou zijn, zagen veel scholen hun kerstviering in het water vallen. Door snel te schakelen bleek er op onder andere de volgende basisscholen in Heiloo toch nog een beetje Kerst gevierd te kunnen worden:

Willibrordschool viert kerst op laatste schooldag
Op de laatste dag dat de school geopend is, hebben we samen kerst gevierd. Het feest van samen zijn, naar elkaar omkijken en een lichtje voor iemand zijn… Dinsdagochtend zijn de groepen gestart met een kerstontbijt. Daarna zijn er verschillende leuke dingen in de klassen gedaan, zoals spelletjes, knutselen, een kerstbingo… Daarnaast zijn de kinderen voorbereid op de tijd die nog gaat komen. Leerlingen en leerkrachten gaan elkaar de komende tijd minder in het echt zien. Gelukkig kan er digitaal contact worden onderhouden! Namens de Willibrordschool: “Hopelijk zien we elkaar dan, na deze 5 weken, weer in het echt! Lieve kinderen, doe je best thuis. Lieve ouders: zet hem op! Tot snel!”

Kerstontbijt op de Benedictus
Wat een verrassing. In plaats van het kerstdiner in de avond kregen de kinderen dinsdagochtend van de oudervereniging een kerstontbijt aangeboden. De kinderen kwamen in kerstkleding, in pyjama of zelfs in een onesie naar school. Een sfeervolle binnenkomst met kerstmuziek op de achtergrond, samen feestelijk ontbijten en luisteren naar het kerstverhaal. Een geslaagde laatste schooldag voor de kerstvakantie. De leerkrachten gaan zich voorbereiden op het online onderwijs.

Vervroegd kerstspel Paulusschool
Nadat de Paulusschool de geruchten over de scholensluiting had gehoord, werd besloten de kerstviering in plaats van a.s. vrijdag al op maandagmiddag te houden. Snel werden de laatste voorbereidingen getroffen voor het decor, het toneelspel en het orkest. Groep 5-6 speelde een zelfgeschreven kerstverhaal vanuit het perspectief van de herders en groep 7-8 verzorgde de muzikale begeleiding op allerlei muziekinstrumenten. Zo konden we toch nog met alle peuters en basisschoolkinderen samen genieten van een bijzonder sfeervolle kerstviering, met dank aan de flexibiliteit en het improvisatievermogen van het team en de kinderen!

Leerlingen van de Benedictusschool konden genieten van een heerlijk kerstontbijt.
Genieten en gezelligheid op de Willibrordschool.
Genieten en gezelligheid op de Willibrordschool

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant