Leerlingen van Het Kleurenorkest planten ruim 600 bollen
Foto: Bor Wijnker

Leerlingen van Het Kleurenorkest planten ruim 600 bollen

LIMMEN - Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan. Ook op Het Kleurenorkest in Limmen zijn de leerlingen volop aan het werk geweest om de bollen op tijd de grond in te krijgen.

Miljoen bloembollen
Dit najaar ontvangen maar liefst 2200 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen. Voor Het Kleurenorkest had meester Bor ook nog diverse bloembollentelers gevraagd om een kleurrijk pakket. En daar is gul aan bijgedragen. In alle zes schooltuintjes en natuurlijk ook bij de Stam Plus Theetuin zijn honderden tulpen, narcissen, krokussen en alliums geplant. Hierdoor hopen alle leerlingen dat ze in het voorjaar van 2021 een nog mooier gekleurde entree te krijgen op de school. Een deel van de bollen is geplant in potten en bakken, zodat in het voorjaar de kleurenpracht overal neergezet kan worden. Bovendien kunnen de leerlingen profiteren van de pluktuinen en daar een mooie bos bloemen plukken.

Hoe werkt het?
Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Theorie en praktijk zijn hier met elkaar verweven. Eerst de theorie en de regels met elkaar bekijken en bespreken en daarna naar buiten om het geleerde in de praktijk te brengen.

Meer berichten