Thijs Prein wint Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten én de Alkmaarsche Courant Publieksprijs
<p>Thijs Prein (midden) viel dubbel in de prijzen bij de Victoriefonds Cultuurprijs.&nbsp;</p>

Thijs Prein (midden) viel dubbel in de prijzen bij de Victoriefonds Cultuurprijs. 

(Foto: aangeleverd)

Thijs Prein wint Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten én de Alkmaarsche Courant Publieksprijs

REGIO - De in Heiloo geboren acteur en theatermaker Thijs Prein heeft op zondagmiddag 22 november de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten 2020 ontvangen. Musicus en componist Edsart Udo de Haes en producer en dj Tom Trago waren eveneens genomineerd voor de prijs. 

“Energie, gedrevenheid en ondernemingslust komen steevast bovendrijven als recensenten Thijs Prein beschrijven, bovendien toegerust met een uitzonderlijk talent. Met deze kwaliteiten weet hij niet voor de hand liggende coalities te smeden met verrassende producties als resultaat. Met zijn eigen theatergroep ‘Kat op het spek’ werkte hij samen met grote namen als Gerard-Jan Rijnders, Thomas Verbogt en Bram van der Vlugt”, aldus juryvoorzitter en burgemeester van Heiloo Hans Romeyn.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst, met verve gepresenteerd door Andrea van Pol, werden in TAQA Theater de Vest in Alkmaar nog twee prijzen uitgereikt. Het jonge Alkmaarse zangtalent Sterre van Boxtel kreeg uit handen van Jan Klaver, directeur Particulieren & Private Banking van Rabobank Alkmaar e.o, de Rabobank Jong Talentprijs. Thijs Prein viel nog een keer in de prijzen want hij bleek de publieksfavoriet en ontving de Alkmaarsche Courant Publieksprijs van Fred Hoogendoorn, chef-redacteur van de gelijknamige krant.

Publiek én livestream
Tot kort van tevoren was onzeker of de uitreiking door kon gaan. Maar door de versoepeling van de Covid-maatregelen kreeg een beperkt publiek toch de gelegenheid om de uitreikingen bij te wonen. De thuisblijvers konden in hun eigen huiskamers het evenement mee beleven via een livestream. Met hun optredens, een mix van klassiek, jazz, dance, theater en flamenco, lieten alle genomineerden zien en horen wat een geweldige talenten onze regio heeft.

Over de Victoriefonds Cultuurprijs
Iedere twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar drie cultuurprijzen uit aan kunstenaars, schrijvers en podiumkunstenaars die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Een vakjury onder leiding van een burgemeester uit de regio benoemt de genomineerden en kent de prijzen toe. Ook roept zij de winnaar uit van de Jong Talent Prijs.

Meer berichten