Foto:

Elly Berkhout- van Herwijnen en Peter Stet exposeren in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Elly Berkhout- van Herwijnen en Peter Stet exposeren tot en met 2 januari 2021 in Bibliotheek Heiloo. Een unieke expositie!

Elly Berkhout – van Herwijnen

Elly Berkhout – van Herwijnen toont acrylschilderijen en monoprints.

Ze is ooit begonnen met acrylschilderen en heeft bij diverse kunstenaars les gehad in de regio Alkmaar. Haar onderwerpen komen vaak vanuit de natuur. In de expositie zijn bloemen en landschappen te zien, veelal kleurrijk.

Naast het schilderen heeft zij zich ook toegelegd op de grafische technieken zoals etsen, linosnede maar vooral monoprinten. Dit is een druktechniek waarbij maar een en dezelfde afdruk mogelijk is, met behulp van een etspers worden de afdrukken gemaakt. Vaak worden er meerdere afdrukken over elkaar heen gezet, wat een heel apart en uniek kunstwerk oplevert.

In de bibliotheek zijn een aantal monoprints te bewonderen, zowel figuratief als abstract.

In haar atelier in Alkmaar geeft zij al jaren workshops en een cursus monoprinten.

Voor meer informatie zie ook: www.ellyvanherwijnen.exto.nl

Peter Stet

Peter Stet heeft zijn werkzame leven als verpleegkundige in de psychiatrie gewerkt en met name in de opleiding vanverpleegkundigen. Nadat hij in 2018 met vervroegd pensioen ging, is hij vanuit het niets gestart met het maken van beelden. Hij heeft geen enkele creatieve vooropleiding, maar wel toenemend het gevoel iets met beeldhouwen te willen doen.

Het is boetseren in was geworden, met veel plezier maakt hij beelden van vogels en andere dieren. Ook in opdracht heeft hij enkele beelden gemaakt.

Meer informatie over het werk van Peter Stet is te vinden op www.peterstetbeelden.nl

Meer berichten