Op een mooie najaarsdag worden 10.000 bloembollen geplant van het plantenestafette. Er word geplant door kinderen van de Scouting en door cliënten van het ggz.
Op een mooie najaarsdag worden 10.000 bloembollen geplant van het plantenestafette. Er word geplant door kinderen van de Scouting en door cliënten van het ggz. Foto: Sanne Kaandorp

10.000 bollen sieren landgoederenroute Heiloo

Algemeen

HEILOO -  Eind oktober zouden inwoners uit Heiloo vijf weekenden achter elkaar met groepen inwoners bloembollen, vaste planten, struiken en bomen geplant worden. Coronamaatregelen gooiden roet in het eten - maar het is vandaag toch gelukt om een nieuw groenlint aan te leggen: vandaag zijn er 10.000 bollen geplant. Wat een prestatie! 

Het planten langs de landgoederenroute Heiloo is in etappes gebeurd. De scouts startten op 7 november met planten langs het Wilgenpad naar boerderij Ter Coulster. Bewoners van het landgoed en de vrijwilligers hebben daarna bollen geplant langs de Olvendijk en de Kanaalweg. Zo is er een mooie, biodiverse en aantrekkelijke groene verbinding ontstaan. Deze staat in het voorjaar in volle bloei met krokussen, narcissen, botanische tulpjes en boshyacinten. Een extra reden om de landgoederenroute te lopen en ervan te genieten.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant