<p>Van links naar rechts: Ana Bella Kuijper, Jos Rijnaarts, Floortje Korver.</p>

Van links naar rechts: Ana Bella Kuijper, Jos Rijnaarts, Floortje Korver.

(Foto: aangeleverd)

Witte vleugel betovert leerlingen PCC Heiloo

HEILOO - Het muzieklokaal van het PCC Heiloo aan De Dors vormt sinds kort het decor voor een wonderschoon instrument: een witte digitale vleugel. Je ogen worden als vanzelf aangetrokken door dit magische instrument. Je kunt er niet omheen en de leerlingen zouden dat ook niet willen. 

Eenieder wil de vleugel leren bespelen, raakt betoverd door de klanken. Het instrument is een verrijking voor het muziekonderwijs in Heiloo, ontwikkelt de sociale en emotionele vaardigheden bij de leerlingen en vergroot het leerplezier op school.

Tijdens de muzieklessen hebben alle leerlingen geleerd hoe ze piano kunnen spelen. Met de rechterhand hebben ze een melodie geleerd en met de linkerhand de baspartij. Sommigen hebben op de piano een groepje zangers begeleid of ze hebben er zelf bij gezongen. De jongeren waren erg enthousiast en meestal verbaasd over hun eigen kunnen. Voor velen was dit de eerste ervaring met het bespelen van een muziekinstrument. Na afronding van de lessen werden er met de mobiele telefoons foto’s en filmpjes gemaakt zodat ook het thuisfront kon genieten van de muzikale kunsten op de nieuwe vleugel.

Een reactie van een leerling: “Ik wist niet dat ik piano kon spelen. Wat leuk. Ik ga het ook aan mijn moeder leren!”

Tekst Izabela Posthuma (muziekdocente)

Meer berichten