<p>Samen met Arjen Vredenberg vormen deze drie dames Quatuor AEternum.</p>

Samen met Arjen Vredenberg vormen deze drie dames Quatuor AEternum.

(

Foto: aangeleverd

)

Quatuor AEternum speelt 'Voor het einde van de Tijd' van Messiaen

HEILOO - Quatuor AEternum verzorgt op zondag 18 oktober een concert in de Witte Kerk. Het ensemble speelt dan 'Voor het einde van de tijd' van Olivier Messiaen.

Quatuor AEternum startte op initiatief van cellist Arjen Vredenberg in de zomer van 2019 tijdens het Internationaal Music Workshop & Festival in Duitsland. De leden van het ensemble, die uit drie verschillende landen komen, zijn cellist Arjen Vredenberg (Nederland), violiste Josje ter Haar (Nederland), klarinettiste Marta Xavier (Portugal) en pianiste Evalina Vorontsova (Rusland).

De groep werd gevormd om 'Quatuor pour la fin du temps' van Olivier Messiaen te bestuderen en uit te voeren. Het ensemble wil met de concerten een bijdrage leveren aan een dieper besef van de betekenis van oorlog en vrede. Heftige klanktapijten grijpen naar de keel als een directe verwijzing naar de verschrikkingen van oorlog.

Met het ‘einde van de tijd’ doelde de religieuze componist Messiaen op het einde van de begrippen heden en verleden, dat wil zeggen de eeuwigheid.

Informatie en reserveren
Het concert vindt plaats op zondagmiddag 18 oktober om 15.00 uur in de Witte Kerk te Heiloo.
Vanzelfsprekend worden alle coronaveiligheidsmaatregelen in acht genomen, zodat u met een veilig gevoel het concert kunt bezoeken. Daarom is het maximale aantal bezoekers dat zal worden toegelaten op 60 gesteld.

Ook vragen wij u vooraf te reserveren, met opgave van naam en telefoonnummer.
Reservering is pas geldig na overschrijving van € 18 p.p. (jongeren € 8) naar NL TRIO 0254 712 843 t.n.v. St. Cultuur Witte Kerk Heiloo, Zaandam. Reserveren kan per telefoon (06-45184525), via de website concertenwittekerk.nl of per mail: info@concertenwittekerk.nl

Meer berichten