<p>Groep 8 van De Springschans bezoekt het Historisch Museum Heiloo.</p>

Groep 8 van De Springschans bezoekt het Historisch Museum Heiloo.

(Foto: Josta de Graaf - Gieltjes)

Obs De Springschans bezoekt Historisch Museum

HEILOO - Tijdens de Kinderboekenweek brachten leerlingen van Obs De Springschans een bezoek aan Historisch Museum Heiloo.

Na het bezoek aan het museum hebben verschillende kinderen van de school hier een verslag over geschreven. Een van de verslagen leest u hieronder. In de volgende Cronyck worden de andere verslagen gepubliceerd (De Cronyck is het blad voor de leden van de Historische Vereniging dat nauwkeurig gelezen wordt en dat door veel mensen lang wordt bewaard).

"We gingen naar het Historisch Museum in Heiloo. Daar ging een meneer vertellen over Willibrord en de goden. Daarna hadden we even pauze en mochten de kinderen wat drinken en een chocolaatje. In het museum was echt van alles te zien, oude boeken, bijzondere opgravingen en allerlei informatie over vroeger. Toen ging een andere meneer over de Tweede Wereldoorlog vertellen. Over de Joden die zich moesten verstoppen voor het Duitse leger. En dat de Joden in een concentratiekamp werden vermoord. Ik vond het superinteressant en leuk."

Veilig museumbezoek
Gelukkig kan ook in de coronatijd het museum veilig bezocht worden en kunnen er verschillende interessante historische onderwerpen bekeken worden.

-De dubbeltentoonstelling 75 jaar vrijheid in Heiloo en de expositie naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek van Dick Slagter, 'De St. Willibrordusstichting, van landgoed Ypestein tot landgoed Willibrordus'.
-De filmbeelden van de intocht van de Engelsen en de Canadezen over de Kennemerstraatweg en de filmbeelden over de geschiedenis van het landgoed Willibrordus.
-De 7 portretten van Heilooërs die vertellen hoe het is om in vrijheid te kunnen leven.
-De presentatie van ongeveer 80 monumentale gebouwen in Heiloo
-De Stolpersteine-tentoonstelling.
-De sarcofaag in het museum met de geschiedenis ervan.

Openingstijden van het museum: di 19.00-21.00 uur, za en zo 14.00-17.00 uur. De toegang voor leden en (nog) niet-leden is gratis. Van harte welkom.

Meer berichten