Foto: aangeleverd

Buurtsportcoaches overhandigen Sportstrippenkaart aan wethouder Rob Opdam

HEILOO - In het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek (18 tot en met 27 september) overhandigden de buurtsportcoaches, Kim Groen en Bart Ploeger, deze week de Sportstrippenkaart aan Rob Opdam, wethouder sport.

Met de overhandiging symboliseert het drietal de uitnodiging aan inwoners van Heiloo om zoveel mogelijk te genieten van sporten en bewegen. Met de strippenkaart is het mogelijk om voor €50,- tien sporten uit te proberen bij verschillende aangesloten sportaanbieders uit Heiloo. Inwoners kunnen de strippenkaart aanschaffen via www.sportenbewegeninheiloo.nl Via deze site kunnen zij zich ook inschrijven voor sportactiviteiten. Tot en met december is het mogelijk om bij verschillende sportaanbieders te sporten, zonder direct lid te worden. Meer dan 15 sportaanbieders zijn aangesloten. De kaart is overdraagbaar. Dat wil zeggen dat mensen ook iemand anders gebruik kunnen laten maken van hun kaart of een ander kunnen meenemen om samen te sporten. Zo is het ook mogelijk om een kaart voor het gezin aan te schaffen. Voor vragen over de kaart kunnen mensen behalve op de site, ook terecht bij de buurtsportcoaches.

Wethouder Rob Opdam: “Met de Sportstrippenkaart Heiloo kunnen onze inwoners de ene keer een yogales volgen of aan kickboksen doen en bijvoorbeeld een andere keer fitness of tennis proberen. Wanneer je zelf wilt. De gemeente Heiloo hecht er veel waarde aan dat mensen zoveel mogelijk kunnen genieten van sporten bewegen. Wij vinden net als NOC*NSF dat sport je energie geeft, je gelukkiger maakt en je meer zelfvertrouwen geeft. Het draagt bij aan een gezonde leefstijl. Dat sport en bewegen goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar sport is veel meer dan dat! Meer dan ooit voelen we de behoefte om te bewegen en van sport te genieten. Daar willen we , ook in coronatijd, sportverenigingen en onze inwoners zoveel mogelijk bij helpen. Sport doet iets met je”.

Nationale Sportweek in Heiloo
Met de Nationale Sportweek onderstrepen NOC*NSF, sportbonden, sportverenigingen, clubs, organisatie en gemeenten het belang van sporten en bewegen. Met het thema ’sport doet iets met je’ hopen zij Nederland, juist nu in coronatijd, te inspireren om (weer) te bewegen. Ook Heiloo haakt aan op de sportweek. Inwoners kunnen meedoen aan verschillende activiteiten. Grote evenementen zijn vanwege het coronavirus helaas niet mogelijk, maar binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen. Verschillende verenigingen verzorgen bijvoorbeeld proeftrainingen en demonstraties. Ook organiseert de buurtsportcoaches verschillende activiteiten. Met de sportweek opent het sportseizoen en geven we sport een impuls. Meer weten over de Nationale Sportweek en alle activiteiten? Kijk op www.nationalesportweek.nl

Meer berichten