Sabina is trots op haar kinderzwerfboekstation.
Sabina is trots op haar kinderzwerfboekstation. (Foto: Linda van Rozendaal )

Nieuw kinderzwerfboekstation

HEILOO - Je ziet ze steeds meer verschijnen in het dorp. Kastjes waarin boeken staan die je mag meenemen, lezen, terugbrengen of weer ergens in een ander kastje neerzetten. Het zijn zogenaamde zwerfboekenkastjes.

Ook bij Sabina Vis staat sinds zaterdag 19 september zo’n kastje voor de deur. Sabina vond het idee achter de zwerfboekenkastjes altijd al mooi. Ze kwam het kastje tegen op internet en besloot zich aan te melden bij Kinderzwerfboek. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid spreekt het haar erg aan dat je een ander weer blij maakt met een boek dat je zelf al hebt gelezen. Ook hoopt ze dat lezen zo meer toegankelijk wordt voor mensen die niet over de middelen beschikken om zelf boeken te kopen. 

Sabina had de hele zaterdag aanspraak. Mensen vragen zich af wat voor leuk kastje er opeens in de straat staat. De eerste boeken zijn geruild en mensen hebben ook al boeken gebracht die ze zelf niet meer lezen. Als het kastje vol is heeft Sabina nog een hele voorraad. Zo kan zij het kastje regelmatig aanvullen of er eens andere boeken inzetten. 

“Mijn droom is dat een kind dat zelf geen nieuwe boeken kan kopen het kastje opent, er een mooi boek uithaalt en vervolgens thuis heerlijk gaat zitten lezen,” aldus Sabina. 

Het kastje staat op de Haesackerlaan 47.

Meer berichten