Foto: aangeleverd

Jeroen Hulsebos al 40 jaar bij Scouting Victorie

HEILOO - Als jongen van 10 werd Jeroen Hulsebos lid van Scouting Victorie Heiloo, bij de zeeverkenners om precies te zijn. Inmiddels is Jeroen al 40 jaar verbonden aan Scouting Victorie, waar hij niet weg te denken is.

Als materiaalman houdt Jeroen zich bezig met het onderhouden van het clubhuis (voor kenners ook wel bekend als het troephuis). Jeroen organiseert klusdagen en mobiliseert vrijwilligers om te helpen het clubhuis te onderhouden. Daarnaast is hij lid van het bestuur, waar hij als wandelende kennisbank een klankbord is voor de overige bestuursleden.
Enthousiast vertelt Jeroen over de tijd waarin hij zo'n 20 jaar geleden samen met Marja Zwart van nul af aan 'de Bevertjes' heeft opgezet. Dit is de jongste speltak binnen de scouting, voor leden van 5 tot 7 jaar. Door gebrek aan leiding en vrijwilligers is er momenteel helaas geen Bevertak meer bij Scouting Heiloo en zijn de welpen in de leeftijd van 7-10 jaar de jongste speltak. De jeugd kan officieel tot een jaar of 21 lid blijven van de laatste speltak, de Stam. In de praktijk blijkt echter dat de jongeren het weleens lastig vinden om afscheid te nemen en sommigen tot hun 25e actief blijven. Veel oud-leden verbinden zich daarna als 'Vriend van' aan Scouting Victorie. Zij steunen de club dan met een bedrag, waardoor er activiteiten kunnen worden georganiseerd of een reparatie aan een van de boten kan worden uitgevoerd.

Op zaterdag 12 september werd Jeroen toch een beetje onverwacht in het zonnetje gezet. Namens Scouting Nederland mocht hij een erepenning in ontvangst nemen voor zijn trouwe lidmaatschap en harde werk voor de scouting. Van oud-leden kreeg hij een fles Johnny Walker, een knipoog naar het logo van de whisky dat (deels) ook voor de Stam werd gebruikt. En ook het huidige bestuur had een aardigheidje voor Jeroen. Jeroen vraagt weleens of hij als oudgediende niet moet stoppen, maar de overige scoutingleden willen hem nog niet missen. Op naar de 50 jaar dus! Betrokken als Jeroen is, maakt hij van deze gelegenheid graag nog gebruik om een oproepje te doen: de scouting is nog op zoek naar vrijwilligers én leiding! Lijkt het je leuk om net als Jeroen iets voor Scouting Victorie te betekenen? Kijk dan voor meer informatie op www.scoutingvictorie.nl of bezoek de Facebookpagina.

Meer berichten