Zorgmanager José Zonneveld heeft een passie voor dienstverlening, zorgen en ontzorgen.
Zorgmanager José Zonneveld heeft een passie voor dienstverlening, zorgen en ontzorgen. (Foto: Pauline de Vries)

José trotse zorgmanager Villa Westervenne

HEILOO - "Ik ben ongelofelijk trots op mijn teams zorgmedewerkers en vrijwilligers!” zegt José Zonneveld, sinds 1 april 2020 zorgmanager bij De Zorgcirkel. "Zij hebben in deze coronamaanden laten zien dat ze goed zijn opgeleid en dat ze met hart en ziel klaarstaan voor onze bezoekers en hun mantelzorgers." 

Villa Westervenne in Heiloo is een huiselijke villa met een grote tuin. Het geeft plaats, aandacht en ondersteuning aan thuiswonende ouderen met geheugenproblemen. José startte als zorgmanager op drie locaties aan het begin van de coronacrisis. Niet echt het beste moment om kennis te maken met collega’s, bezoekers, mantelzorgers en vrijwilligers.

Van horeca naar zorg
"Ik kom uit de horeca. Achter de schermen van mooie bedrijven heb ik veel ervaring opgedaan als dienstverlener. Het voelt goed wanneer gasten zich welkom voelen en met een goed gevoel weer naar huis gaan. De drive om dat te bereiken heb ik nog steeds en pas ik dagelijks toe in de zorg." José werkt al twaalf jaar voor De Zorgcirkel en geeft sinds kort leiding aan zorgmedewerkers op de locaties Villa Prins Hendrik in Egmond aan Zee en Villa Westervenne. Vorig jaar startte ze als waarnemend zorgmanager in de regio Heiloo/Egmond. Ze heeft een passie voor dienstverlening, zorgen en ontzorgen. Ze is een echte positieve peoplemanager. Vorig jaar volgde zij collegereeksen 'Management in de zorg' op de Nyenrode Business Universiteit. Samen met het bijwonen van bijeenkomsten en cursussen voor de nodige verdieping in thema’s uit de zorg, was dat voldoende basis om de taak als zorgmanager op zich te nemen.

In de Uitkijkpost van woensdag 16 september lees je hoe José tijdens de coronacrisis aan haar nieuwe baan als zorgmanager begon. 

Tekst: Pauline de Vries

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!