Foto: Politie Schagen

Verdachte plunderaar bloemenstalletjes opgepakt

HEILOO - Al een paar weken worden verkoopstalletjes langs de weg geteisterd door diefstallen door een man rijdend in een grijze Mercedes. Zondag 13 september kwam het onderzoek in een versnelling toen het kenteken van de Mercedes bekend was geworden.

Zondagmiddag 13 september werd de Mercedes diverse keren door burgers gespot, maar ontsprong steeds de dans. In de avond werd de auto in 't Zand gespot en kon de man door een agent in zijn vrije tijd worden aangehouden. In het voertuig werden een aantal goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Bloementelers in Heiloo en omstreken waren er ziek van, want de automobilist reed stelselmatig langs verschillende bloemenstalletjes waar hij spullen ontvreemde en de kluisjes plunderde. Onbegrip en frustratie bij bloementelers in de regio. Zo plaatste bloementeler Joris van der Velden uit Heiloo een camera nadat het kluisje in zijn bloemenstalletjes in korte tijd drie keer werd opengebroken. "Bizar, wat moet je met die paar tientjes?" vraagt Joris zich af.

Ook bij andere bloementelers in de regio heeft de man het op de kluisjes en geldkistjes in de bloemenstalletjes voorzien. Een teler in Castricum is er helemaal klaar mee, laat hij op Facebook weten in een reactie waarin hij vertelt dat zijn kluisje wel vijf dagen achter elkaar is opengebroken.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!