Nanda, Daphne en Petra laten je tijdens de Zero Waste Wandeling zien hoe je boodschappen kunt doen zonder plastic.
Nanda, Daphne en Petra laten je tijdens de Zero Waste Wandeling zien hoe je boodschappen kunt doen zonder plastic. (Foto: aangeleverd)

Boodschappen doen zonder plastic? Ga mee met de Zero Waste Wandeling!

REGIO - Een afvalzak vol met plastic per week: herkenbaar voor veel mensen die hun boodschappen bij de supermarkt doen. Maar niet voor Petra, Nanda en Daphne. Zij hebben hun boodschappenroutine zo aangepast dat ze bijna geen (plastic) afval meer hebben. Op 12 september organiseren ze een wandeling door het centrum van Alkmaar en delen ze hun tips. Want boodschappen doen zonder plastic is echt veel makkelijker dan je denkt.

Zero Waste. Nul afval, als je het letterlijk vertaalt. Dat is wel heel idealistisch. Het staat meer voor een manier van leven om je eigen afvalberg te verkleinen. Maar nóg meer gaat het over het maken van bewuste keuzes in producten en verpakkingen.

Petra, Nanda en Daphne laten je tijdens de Zero Waste Wandeling zien hoe je in Alkmaar deze keuzes kunt maken. “Want je bent al op heel veel plekken welkom met je eigen bakjes en zakjes. Het brood bij de bakker in je eigen broodzak laten stoppen. Je cappuccino van je favoriete adresje in je eigen thermosbeker laten schenken. Of die lekkere curry in je eigen bakje laten scheppen. Steeds meer mensen vinden dit heel gewoon. En dat willen we je heel graag laten zien.”

Het idee voor de wandeling komt van Zero Waste Nederland; zij hebben tours door heel Nederland geïnitieerd. In Alkmaar loop je met Petra, Nanda en Daphne. Deze drie Alkmaarders hebben zich het Zero Waste leven al goed eigen gemaakt. Ze delen hun ervaringen graag met je, maar zijn ook benieuwd naar jouw kennis en vragen over dit onderwerp.

De Zero Waste Wandeling Alkmaar is op 12 september van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis, wel is er beperkt plek. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 9 september via:

Daphne Drupsteen: 06-11290887
www.firma-opgeruimd.nl

Nanda van den Ham: 06-24805655
www.elkombi.nl

Petra van Kleef: 06-53679354
www.natuurlijkblond.nl

Ook in Castricum wordt er een tour georganiseerd. Deze start om 9.30 uur bij de Tuin van Kapitein Rommel.

Meld je vooraf aan bij:

Bonnie Snoek
bonniesnoek@hotmail.com

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!