Afbeelding
Foto: Ilse Bloemendal

Herinneringen aan Nederlands-Indië in de Witte Kerk

Algemeen

HEILOO - In het weekend van 15 en 16 augustus is er een bijzondere, persoonlijke, expositie in de Witte Kerk. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederlands-Indië werd bevrijd van de Japanners. Ook een aantal inwoners van Heiloo hebben in de Japanse kampen gevangen gezeten. De expositie toont hun voorwerpen en herinneringen uit die tijd. 

Brieven naar huis of vrienden, kaartjes van mannen naar echtgenotes en kinderen die in andere kampen zaten, foto’s, dagboekfragmenten, krantenartikelen uit die jaren en schaarse voorwerpen uit die tijd die overgebleven zijn, vertellen ons nu de vaak emotionele herinneringen aan die tijd. Een periode die vaak diep is weggestopt door degenen die het meegemaakt hebben en soms onbekend voor mensen die die ervaringen niet hebben gekend!

Optreden en boeken
Naast deze kleine tentoonstelling is er op zaterdag een optreden van het Gamelan ensemble WIDOSARI, zal de Bergense Boekhandel met een uitgebreide boekentafel staan, toont de bibliotheek een speciale collectie boeken over dit thema (natuurlijk daar te leen) en zijn er kleine Indische hapjes te koop om mee naar huis te nemen. Op zondag begint de dag met een workshop ‘’Muzikaal geklets- communiceren met de angklung’’(reserveren: isabelle.vermeij@gmail.com).

In verband met de corona-maatregelen en uw veiligheid kunnen wij op beide dagen slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd in de Witte Kerk toelaten. Zaterdag vanaf 10.30 uur, zondag vanaf 12.30 uur. Om de 2 uur is er een nieuwe ronde. Reserveren kan alleen ter plaatse bij de Witte Kerk, vanaf een kwartier voor aanvang. Vol = vol, maar reserveren voor een volgend blok kan ter plekke. De toegang is gratis maar donaties t.b.v. het programma worden zeer op prijs gesteld.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant