Topdrukte bij ijsmakerij Egmond Binnen:
Topdrukte bij ijsmakerij Egmond Binnen: "Het mooie weer gaat het seizoen misschien wel redden" Foto: NH-Nieuws

Topdrukte bij ijsmakerij Egmond Binnen: "Het mooie weer gaat het seizoen misschien wel redden"

Algemeen

EGMOND BINNEN - Bij ijsmakerij Ci Vediamo in Egmond Binnen wordt aan de lopende band ijs gemaakt. Door het warme weer is de vraag volgens eigenaar Ben van Woezik enorm gestegen. "Door het coronavirus konden we lange tijd helemaal niks. We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en het mooie weer gaat het seizoen misschien wel redden." 

De ijsmaker is een van de grootste in Noord-Holland. Er wordt ijs geleverd aan meer dan vijfhonderd horecagelegenheden en ijssalons in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. En hoewel de naam Ci Vediamo Italiaans klinkt, heeft eigenaar van Woezik geen druppels Italiaans bloed door de aderen vloeien. "Maar Nederlanders kunnen net zo goed lekker ijs maken hoor", lacht Van Woezik. 

Door het warme weer is er vooral veel vraag naar sorbetijs (ijs op waterbasis). "De traditionele smaken zoals citroen, mango, aardbei en banaan zijn niet aan te slepen", vertelt Van Woezik. Maar soms zitten er ook wat opmerkelijke verzoeken van horecagelegenheden tussen. "Een bekend restaurant in Volendam wilde graag palingijs. Dat is leuk voor de toeristen maar ik zou het zelf toch niet zo snel eten."

Lees verder bij onze mediapartner NH-Nieuws

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant