Reddingsbrigade ziet strandpolitie graag terugkeren in strijd tegen ongehoorzame badgast
Reddingsbrigade ziet strandpolitie graag terugkeren in strijd tegen ongehoorzame badgast (Foto: NH-Nieuws)

Reddingsbrigade ziet strandpolitie graag terugkeren in strijd tegen ongehoorzame badgast

EGMOND AAN ZEE - Reddingsbrigades aan de kust hebben de handen vol aan het informeren en waarschuwen van badgasten voor de gevaren van de zee. Veel mensen volgen die adviezen op, maar wat moet je met de ongehoorzame badgast? Reddingsbrigade Nederland ziet wel wat in de terugkeer van de strandpolitie.

Muien en alle gevaren die bij die zeestromen komen kijken zijn met het stralende zomerweer dagelijks in het nieuws. De meesten drenkelingen kunnen het gelukkig na vertellen, maar soms heeft een reddingspoging een noodlottige afloop.

De reddingsbrigades proberen op allerlei manieren de badgasten preventief te waarschuwen. Ze plaatsen vlaggen op de plekken waar een muistroom zit, patrouilleren op het water en over het strand, en leggen eindeloos aan iedereen uit waarom ze het water beter niet in kunnen gaan als de rode vlag gehesen is op de reddingspost.

Maar wat als de badgast niet wil luisteren, en alsnog het water in gaat? "Best frustrerend", beaamt Edwin de Groot van de Egmondse Reddingsbrigade. "Zeker als je die persoon daarna moet redden. Wat we natuurlijk doen."

Lees verder bij onze mediapartner NH-Nieuws

Meer berichten