Hollywood taferelen langs de Boekelerdijk.
Hollywood taferelen langs de Boekelerdijk. (Foto: aangeleverd)

Anema Trucks & Spare Parts decor filmopnamen spin-off Penoza "Doodstil"

HEILOO - Het hele weekend was het een drukte van belang bij Anema Trucks & Spare Parts op de Boekelerdijk. Het bedrijf dat opereert in de wereldwijde verkoop van tweedehands vrachtwagens en onderdelen was het decor van filmopnamen voor de serie 'Doodstil', een spin-off van de Nederlandse misdaadserie Penoza. In de vierdelige serie worden de achtergrond en afkomst van Luther (gespeeld door Raymond Thiry) , de zwijgzame rechterhand van Carmen van Walraven, uit de doeken gedaan. 

Anema werd benaderd door een locatiescout en besloot het terrein ter beschikking te stellen aan de filmcrew: "Ach, weer eens wat anders", aldus eigenaar Kees. Er hoefde gelukkig niet veel te gebeuren om de locatie geschikt te maken voor de filmproductie: er moesten slechts wat onderdelen worden verplaatst. Daarna namen de acteurs, figuranten en technische productiemensen het terrein in gebruik tot zondagavond 23.00 uur. Maandagochtend toen de eerste klanten zich melden was het alsof er niets was gebeurd.    

'Doodstil' zal in het najaar van 2020 uitkomen en te zien zijn bij de KRO-NCRV op NPO3. Fragmenten opgenomen bij Anema zullen te zien zijn aan het einde van aflevering 3 en in aflevering 4 waarin wellicht een spannende ontknoping of cliffhanger zal volgen. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!