Foto:

De Kamer dicht na coronabesmetting personeelslid: besmettingskans gasten gering

HEILOO - Op zaterdag 1 augustus bleek een van de personeelsleden van Restaurant De Kamer in Heiloo na terugkeer van vakantie besmet te zijn met het coronavirus.

De restaurantmanager: "Onze eerste actie is geweest om met onmiddellijke ingang ons restaurant te sluiten. Al ons personeel is dringend verzocht zich te laten testen bij opkomende klachten en in ieder geval in quarantaine te gaan. Tot nu toe hebben zich gelukkig nog geen medewerkers met klachten gemeld."

Om ieder risico te vermijden blijft het restaurant voorlopig gesloten en worden de richtlijnen van de GGD en het RIVM opgevolgd. Direct na de melding van het betreffende personeelslid is de GGD geconsulteerd om de nodige maatregelen te kunnen nemen. En ook nu nog is er nauw contact met de GGD.

De GGD ziet geen noodzaak voor de gasten om in quarantaine te gaan omdat de besmettingskans te klein wordt bevonden. Bij klachten laten testen is altijd aan te bevelen. De quarantainemaatregel is enkel van toepassing voor personen die langer dan 15 minuten aaneengesloten binnen anderhalve meter van deze persoon zijn geweest. De medewerker in kwestie is geen gastheer of -vrouw aan tafel, maar een ondersteunende kracht. Er is dan ook minimaal contact met de gasten geweest. "Het spijt ons zeer dat dit heeft kunnen gebeuren, ondanks onze verregaande maatregelen om dit te voorkomen. Net nu het weer de goede kant op leek te gaan", aldus de restaurantmanager.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?



Reageren!