Joost de Jager met zijn zoon Marcos.
Joost de Jager met zijn zoon Marcos. (Foto: aangeleverd)

Heilooër zamelt ruim € 9.600 in voor zijn ernstig zieke kleinzoon

HEILOO - Marcos, de kleinzoon van Heilooër Sjoerd de Jager, is al twee jaar ernstig ziek. Door een virus raakte Marcos compleet verlamd. Nu er een operatie blijkt te zijn waardoor hij zijn spieren weer kan gebruiken, is de familie zeer hoopvol. Reden genoeg om een crowdfundingactie op te starten, dacht Sjoerd. En hoe. Hij zamelde al ruim € 9.600 in. "Ik ben echt erg onder de indruk van het meeleven van de inwoners van Heiloo. Het doet ons zo ontzettend goed. We zijn echt heel dankbaar."

Marcos heeft last van het Enterovirus 68, dat heeft geleid tot Acute Slappe Myelitis (AFM). Dit is een nieuw soort polio die voor het eerst in 2014 werd ontdekt in de VS. Ongeveer 75% van het centrale zenuwstelsel van Marcos is hierdoor aangetast. Na een jaar in Toledo verpleegd te zijn, zijn de ouders van Marcos naar Portugal vertrokken voor een verdere behandeling. Hier heeft Marcos elke dag drie uur intensieve fysiotherapie gevolgd. Zwaar en pijnlijk, maar het resultaat mag er wezen. Hij kan weer praten en bewegen! Maar helaas nog niet lopen.

In Amerika heeft arts Emile More het virus onderzocht en een manier ontdekt om gezonde zenuwen te gebruiken en uitgevallen spieren weer te activeren. Ze heeft honderd kinderen geopereerd met goede resultaten. Deze operatie geeft ontzettend veel hoop. Emile More voert zenuwoverdrachten uit en verbindt de zenuwen die nog steeds een signaal ontvangen met de gehandicapte spieren. Dit moet echter zo snel mogelijk gebeuren, anders werken deze spieren niet meer.

Marcos moet hiervoor naar Amerika, maar dit is helaas extreem kostbaar en valt niet onder de verzekering. Daarom zette Sjoerd een crowdfundingactie op. Hij werd op het idee gebracht door de fysiotherapeut van Marcos, die hem behandelde in een ziekenhuis in Spanje.

Virginia, de moeder van Marcos, heeft een boek geschreven om Marcos' operatie in de VS te financieren. Het is gebaseerd op een idee van Lucas Baró van ´Comando Jaza', die de prachtige illustraties verzorgde. Het e-book is beschikbaar na elke donatie. Doneren kan via hier. Alle hulp is welkom. De dankbaarheid van Marcos en Sjoerd is niet in woorden te beschrijven. Namens Marcos en zijn familie: hartelijk dank voor jullie steun en hulp! Je kunt het verhaal van Marcos volgen op Instagram: @marcos_de_jager

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!