Prachtig ver kijken vanuit Egmonds reuzenrad!
Prachtig ver kijken vanuit Egmonds reuzenrad! (Foto: Sjef Kenniphaas)

Prachtig ver kijken vanuit Egmonds reuzenrad

EGMOND AAN ZEE - In Egmond kan je deze zomer op 38 meter hoogte genieten van het wijdse uitzicht over de kustlijn. Het grootste reuzenrad van Nederland is deze week in de badplaats neergezet.

Voor de van origine Egmondse reuzenrad-ondernemer Jan Vallentgoed is het voor het eerst sinds de coronacrisis dat hij het rad weer mag opbouwen. Zijn attractie stond de afgelopen maanden te verstoffen in de opslag. "Dat was natuurlijk een financiële strop."

Hij hoopt dat het toeristische Egmond hem goed gezind is: "Dit kan wel eens de redding zijn voor ons bedrijf." Ook de ondernemers in het kustdorp vertrouwen erop dat er veel mensen naar het reuzenrad komen, en het de lokale economie ten goede komt. "Nu maar hopen dat het rad zo lang mogelijk aan de Werf kan blijven staan."

Vooralsnog staat het reuzenrad in ieder geval tot september in Egmond. Een kaartje kost vijf euro. Deze week kunnen de eerste ritjes gemaakt worden. En dat is een hele opluchting voor Jan. Zijn attractie staat namelijk al maanden stil: "Dit is de eerste keer dat we 'm opbouwen dit jaar". Lees verder bij onze mediapartner NH-Nieuws.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!