Foto: aangeleverde foto.

Trio draagt 'wereld' op brancard tijdens vijfdaagse klimaatwandelactie

HEILOO -  "There is no planet B." Met die gedachte begonnen drie vrienden vanuit Den Helder dinsdag aan hun vijfdaagse ME-YOU-WE-DO-wandeldialoog met als eindpunt IJmuiden. Banjerend langs de kust van Noord-Holland met een 'gewonde wereldbol' op een brancard, vragen Ton, Erik en Joep aandacht voor het klimaatprobleem en gaan in gesprek met nieuwsgierige voorbijgangers. 

Ton Baan (60) uit Sint Pancras, Joep van der Peet (60) uit Alkmaar en Erik Boot (62) uit Heiloo zijn al 35 jaar goed bevriend. Samen delen ze een gemeenschappelijke zorg: de opwarming van de aarde. Ze willen graag 'goed' doen, maar wat is goed doen en hoe doe je dat?

De 'ME-YOU-WE-DO-Tour' omschrijven de drie vrienden als een theatrale wandeldialoog. Deelnemers worden gestimuleerd na te denken over hun eigen invloed op de aarde. Met elke deelnemer proberen de heren een symbolische 'klimaatdeal' te sluiten. Ton: "Deelnemers beantwoorden vanuit het ME-YOU-WE-DO-manifest drie korte vragen: Is het goed voor mij? Is het goed voor jou? Is het goed voor ons allemaal? Bij drie keer ja, is het: doen", vertelt hij tegen NH Nieuws.

Na het gesprek ontvangen deelnemers een duurzaam polsbandje, dat hen herinnert aan de voor zichzelf gestelde 'klimaatdoelen': "Door de afspraak te bezegelen met een polsbandje, geven we er bijna iets officieels aan voor mensen die daar ja op zeggen. Met dat bandje schep je op zo'n moment letterlijk en figuurlijk een band."

Lees verder bij onze mediapartner NH-Nieuws.

Meer berichten