Musicalfilm CBS De Duif in Cultuurkoepel
Feestelijke finale van de geslaagde première van ‘De Diamantroof’ in de Cultuurkoepel.
Feestelijke finale van de geslaagde première van ‘De Diamantroof’ in de Cultuurkoepel. (Foto: aangeleverd)

Musicalfilm CBS De Duif in Cultuurkoepel

HEILOO - Het had wat voeten in de aarde, de afscheidsmusical van groep 8 van CBS De Duif, net zoals op andere basisscholen natuurlijk. 

Normaal gesproken starten de leerkrachten van groep 8 in maart met de voorbereidingen van de musical. Leerlingen doen audities voor rollen en de repetities worden gestart. Dit jaar gooide corona roet in het eten. Alle feestelijkheden voor groep 8 werden afgelast. Dat dit leidde tot grote teleurstelling was duidelijk. Al snel stapten de beide leerkrachten over op een plan B. Thuis studeerden de leerlingen hun rol in en toen de school in mei weer open ging voor halve klassen, kon scène voor scène op school ingestudeerd worden.

Musicalfilm
In juni gingen alle leerlingen weer naar school en maakten zij de decors in de hoop de musical toch nog te kunnen opvoeren. Maar dat zat er nog niet in. Het team van De Duif besloot om een filmproductie van ‘De Diamantroof’ te maken. Nu nog op zoek naar een geschikte locatie voor de première want op school zijn ouders nog niet toegestaan. Gelukkig kon De Duif uitwijken naar de Cultuurkoepel, die speciaal hiervoor op 1 juli open ging.

Galapremière
In feestelijke gala-outfits kwamen de leerlingen aan bij de Cultuurkoepel. Op de rode loper werden zij met hun ouders op de gevoelige plaat vastgelegd. Na de coronacheck en ontsmetting van de handen werd iedereen naar zijn plaats begeleid. Alle gezinnen zaten op 1,5 meter van elkaar. Op deze feestelijke locatie genoten ouders en leerlingen van de galapremière van ‘De Diamantroof’. Aansluitend werden de leerlingen één voor één in het zonnetje gezet. Het was een geweldige avond en een mooi afscheid voor groep 8 van CBS De Duif!

Meer berichten