Tentoonstelling '75 jaar vrijheid' geopend.
Tentoonstelling '75 jaar vrijheid' geopend. (Foto: aangeleverde foto.)

Tentoonstelling '75 jaar vrijheid' geopend

HEILOO - In het Historisch Museum in Heiloo is vandaag de tentoonstelling '75 jaar vrijheid' geopend. De tentoonstelling had eigenlijk in mei van start moeten gaan, maar om de welbekende reden kon dat niet doorgaan.

In het museum is een fraaie, zorgvuldig samengestelde collectie te zien van allerlei voorwerpen die met de oorlog en de bevrijding te maken hebben. Een van de hoogtepunten is een prachtig bruidsjurkje van parachutestof. Verder zie je onder meer een noodkachel die in de hongerwinter werd gebruikt, pakjes amateursigaretten, oorlogskleding en munitie, maar ook diverse oorlogsdocumenten en boekjes over de bevrijding.

In de filmzaal worden unieke beelden vertoond van de bevrijding in Heiloo. Je ziet onder andere hoe Canadezen het dorp binnentrekken over de Kennemerstraatweg en juichend onthaald worden.

Kortom, het is zeer de moeite waard om deze boeiende tentoonstelling te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum. Er wordt gewerkt met tijdsloten, dus meld je van tevoren aan. Kijk voor informatie op www.hvheiloo.nl

Meer berichten