Links van burgemeester Romeyn de heer van der Starre met zijn vrouw, rechts van hem kinderburgemeester Jayden en daarnaast mevrouw en mijnheer Tros.
Links van burgemeester Romeyn de heer van der Starre met zijn vrouw, rechts van hem kinderburgemeester Jayden en daarnaast mevrouw en mijnheer Tros. (Foto: STiP Fotografie)

Feestelijke Lintjesregen vrijdag in Heiloo

HEILOO - De heren Gerrit van der Starre en Piet Tros uit Heiloo hebben vrijdag 3 juli 2020 alsnog hun Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Het was aanvankelijk de bedoeling dat burgemeester Hans Romeyn de lintjes tijdens de traditionele Lintjesregen op 24 april zou opspelden, maar door de uitbraak van het coronavirus was dit niet mogelijk.

Voor deze bijzondere gelegenheid nodigde burgemeester Hans Romeyn de gedecoreerden uit voor een feestelijke bijeenkomst in de Witte Kerk in Heiloo. De burgemeester sprak beide heren toe en heeft de bijpassende versierselen uitgereikt. Hij kreeg hierbij assistentie van kinderburgemeester Jayden de Vries.

Achtergrondinformatie de heer G. van der Starre
De heer Gerrit van der Starre is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inspanningen voor de Stichting Kinderhuis Brazilië Lar da Infância, de stichting Emeth en de kerkelijke gemeente Citylight Alkmaar.

Voor de heer Van der Starre staat één ding in het leven centraal. Zijn geloof delen met anderen door het doen van liefdadigheidswerk op christelijke wijze. Dit doet hij met hart en ziel voor de kinderen van kindertehuis de Lar da Infância in Brazilië. Daarnaast is hij oprichter van de Stichting Emeth, een stichting die de Roma zigeunergemeenschap in onder andere Ticau en Chelinte (Roemenië) ondersteunt door het geven van voedsel en kleding. Hiervoor heeft hij contact via de telefoon of Skype en brengt hij regelmatig bezoeken. Ook heeft hij een significante rol gespeeld in de kerkelijke gemeente CityLight Alkmaar (voorheen Pinkster Gemeente Alkmaar).

Achtergrondinformatie de heer P.H.L. Tros
Ook de heer Piet Tros is benoemd tot Lid van de orde van Oranje-Nassau. Hij was als ondernemer vele jaren actief in de binnenstad van Alkmaar. Van 1983-2003 was hij de eerste secretaris van de Winkeliers Belangenvereniging Alkmaar (WBA). Hij onderhield de contacten van de winkeliers onderling en met de gemeente.

Daarnaast was hij 15 jaar bestuurslid van het Historisch Café (mede-organisator van de lezingen samen met de Historische Vereniging Alkmaar en bibliotheek) en voorzitter van de Stichting Alkmaar Cultuurstad 2007-2018. 

Als bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk (2003-2018) was hij mede-organisator van diverse promotieactiviteiten en de Laurensveilingen. Deze werden gehouden voor verschillende restauratiewerkzaamheden in en rond de kerk.

Meer berichten