Jos Apeldoorn: een houtsculptuur van knotwilg.
Jos Apeldoorn: een houtsculptuur van knotwilg. (Foto: aangeleverd)

Jos Apeldoorn en Allard Kaai exposeren in de Abdij van Egmond

EGMOND-BINNEN - Na een aantal jaren stilte heeft de Abdij van Egmond vanaf 1 juli haar deuren weer geopend voor exposanten. De broeders hebben samen met de kunstenaars de expositieruimte ingericht met inachtneming van de RIVM-normen rond corona. Jos Apeldoorn en Allard Kaai trappen op 1 juli af met een expositie van beelden en schilderijen.

Opgegroeid bij de timmerwerkplaats van zijn vader in Egmond-Binnen maakt Jos Apeldoorn naast schilderijen ook houten sculpturen. Hij probeert via beelden zijn bewondering voor de natuur tot uitdrukking te brengen en de houtstructuur voor zich te laten spreken. Hij exposeert knotwilgen die hij heeft bewerkt tot spannende organische vormen.

Allard Kaai werkt als kunstenaar buiten in de polder, het bos en de duinen van Bergen en Schoorl. Hij gaat te voet, met de fiets of met een bootje. Met eenvoudige materialen - een kwastje, papier en inkt - krijgt het werk dat daar ter plekke gemaakt wordt een autonome kracht en snelheid.

De expositie is gratis toegankelijk en geopend van 1 juli tot en met 29 augustus op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 t/m 16.30 uur. Ingang: Abdijwinkel, Vennewatersweg 27a, 1935 AR Egmond-Binnen. Meer informatie op www.abdijvanegmond.nl

Meer berichten