Foto: aangeleverd

Tegel laminaat, kies vierkant!

Dat laminaat verkrijgbaar is in veel verschillende soorten, daar ben je inmiddels vast al van op de hoogte. Dat laminaat ook in verschillende vormen komt, dat weet je wellicht nog niet. Laminaat komt bijvoorbeeld ook in vierkante planken, genaamd tegel laminaat. Hierdoor is deze laminaat soort net iets anders en zorgt het voor een leuke afwisseling. Benieuwd naar tegel laminaat? In deze blog vertellen we je er veel meer over.

Uitstraling van vierkante tegels
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer is de uitstraling hiervan natuurlijk erg belangrijk. De vloer moet sfeer toevoegen aan jouw woning en ook passen bij het interieur. Tegel laminaat is in veel verschillende uitstralingen verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan een laminaat tegel met houtlook tot aan de look van keramische tegels. Van tegel laminaat met industriële betonlook tot aan een tegel waarmee jij je in oosterse sferen waant. Of denk eens aan tegel laminaat dat lijkt op natuursteen, zoals marmer of graniet, hiermee breng jij de natuur naar binnen. Door het gebruik van tegel laminaat kun je het effect creëren van een stenen vloer, maar profiteer je van de voordelen van het laminaat. Ideaal toch? Dankzij het formaat en de vierkante vorm van de laminaat tegels, wordt de gewenste uitstraling nog meer benadrukt. 

De voordelen van tegel laminaat
Zoals hierboven kort benoemd creëer je met tegel laminaat het uiterlijk van een stenen vloer, terwijl je profiteert van de voordelen van laminaat. Benieuwd naar wat deze voordelen precies zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • De laminaat tegels zijn niet te onderscheiden van echte tegels
  • Eenvoudig te leggen
  • Geen hoge kosten dankzij gemakkelijke plaatsing
  • Natuurlijke look dankzij (micro) v-groef
  • Voelt comfortabel aan
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Ruime keuze uit diverse kleuren en uitstralingen

De prijs
Misschien wel het grootste voordeel van laminaat tegels is de prijs. Tegel laminaat is een stuk goedkoper dan tegels van natuursteen. Tegel laminaat wordt gemaakt van samengeperste houtvezels en is daarmee hartstikke duurzaam, maar ook een stuk goedkoper dan keramische tegels. Hiernaast is een tegelvloer ook niet zelf te leggen en een tegel laminaat dankzij het kliksysteem wel. Daarnaast hoef je voor tegel laminaat ook geen vloer te egaliseren, wat ook weer in de prijs scheelt!

Kijk en vergelijk zelf
Wij zeggen dus kies voor vierkant! Wil je een goed doordachte keuze maken? Dan is het verstandig om te gaan kijken bij een speciaalzaak. Bij een speciaalzaak zijn er vaak verschillende varianten van elke soort vloer, zodat je meer vergelijkingsmateriaal heb. Een van de grootste showrooms in Nederland is die van Bebo Parket in Vriezenveen, wellicht een keer de moeite waard?

(Dit is een betaald artikel)

Meer berichten