Met de strippenkaart kun je verschillende sporten uitproberen bij aangesloten sportaanbieders.
Met de strippenkaart kun je verschillende sporten uitproberen bij aangesloten sportaanbieders. (Foto: Bart Ploeger)

Sporten uitproberen via de Sportstrippenkaart

HEILOO - Veel mensen zien in dat sporten en bewegen erg belangrijk is voor de gezondheid. Lastiger wordt het om echt de stap te maken naar een sportvereniging of een andere sportaanbieder. Uit gesprekken voor het lokaal sportakkoord is gebleken dat meerdere sportaanbieders in Heiloo de handen ineen willen slaan om die stap makkelijker te maken. Met die gedachte wordt nu de Sportstrippenkaart ontwikkeld.

Met de Sportstrippenkaart kan men voor € 50 tien verschillende sporten uitproberen bij de aangesloten sportaanbieders uit Heiloo. Zo kunnen zij zich de ene week bijvoorbeeld inschrijven om te gaan tennissen en de volgende week een kickboksles te volgen. De Sportstrippenkaart is niet gebonden aan een naam. Het is dus mogelijk om met een vriend of vriendin, man, vrouw, buren of kinderen samen te gaan sporten. Dit kost dan één strip per persoon.

We hopen dat zoveel mogelijk sportaanbieders zich aansluiten met bestaand of nieuw aanbod, zodat er een zo gevarieerd mogelijk programma te volgen is deze zomer. Zo willen we voor zowel kinderen als hun ouders, voor jongeren en ouderen meerdere sporten aanbieden om uit te kunnen proberen.

Sportaanbieders die interesse hebben om deel te nemen aan de Sportstrippenkaart kunnen tot uiterlijk zondag 28 juni een mail sturen naar Buurtsportcoach Bart Ploeger, via b.ploeger@alkmaarsport.nl.

Op zaterdag 4 juli starten we met een Open Sportdag, waar de sportaanbieders hun club openstellen voor geïnteresseerden en de Sportstrippenkaart bij voldoende aanbod gelanceerd zal worden. De looptijd van de Sportstrippenkaart is nu bepaald van 6 juli t/m 30 september. Hierover volgt later meer informatie.

Wilt u ook op de hoogte blijven van de Sportstrippenkaart? Volg Buurtsportcoach Heiloo op Facebook of hou de website www.sportenbewegeninheiloo.nl in de gaten.

Meer berichten